Ο Πολιτιστικός Φιλοδασικός Σύλλογος Μεσελέρων Ιεράπετρας έκοψε την αγιοβασιλόπιτα του - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ο Πολιτιστικός Φιλοδασικός Σύλλογος Μεσελέρων Ιεράπετρας έκοψε την αγιοβασιλόπιτα του


Την αγιοβασιλόπιτα του έκοψε σήμερα το μεσημέρι ο Πολιτιστικός και Φιλοδασικός Σύλλογος Μεσελέρων Ιεράπετρας παρουσία των κατοίκων του χωριού αλλά και εκπροσώπων φορέων του Λασιθίου.

Ο χώρος του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού, που ο Σύλλογος φιλοδοξεί να περιέλθει στην διαχείριση του ώστε να τον μετατρέψει σε χώρο πολιτισμού, γέμισε ζωή και ευχές για μια παραγωγική νέα χρονιά που θα κάνει πράξη τα σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη των Μεσελέρων.

Την βασιλόπιτα ευλόγησαν ο νέος εφημέριος του οικισμού π. Γεώργιος Μανθαιάκης αλλά και ο προηγούμενος εφημέριος, που πλέον διακονεί την περιοχή της Γρα Λυγιάς, π. Ιωάννης Τράκος, ο οποίος και είχε διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσελέρων.

Χρέη ψάλτη εκτέλεσε ο καλλίφωνος πρώην αντιπεριφερειάρχης, πολιτευτής και γνωστός ορθοπεδικός Μανόλης Κλώντζας ενώ την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Πέτρος Μαστοράκης, ο  Εντεταλμένος Σύμβουλος Εθελοντισμού του δήμου Ιεράπετρας Κώστας Μαστροπεκάκης,  ο Προιστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης Λασιθίου Μανόλης Μακράκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσελέρων Μανόλης Σκουλούδης και ο γνωστός πολιτικός μηχανικός Κωστής Μαυρικάκης.

Σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου, με τον πρόεδρο του Κωνσταντίνο  Κοντοπόδη, ευχαρίστησε πρώτα απ' όλα τους κατοίκους του χωριού που στηρίζουν τις προσπάθειες για ανάπτυξη του τόπου αλλά και όλους όσοι επιπλέον βρέθηκαν στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, οι οποίοι με το δικό τους τρόπο υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες.

Ο π. Γεώργιος Μανθαιάκης μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ Κύριλλου ενώ ο π. Ιωάννης Τράκος συνεχάρη τους ανθρώπους που ανέλαβαν τα ινία του Συλλόγου γιατί διατηρούν τις παραδόσεις του τόπου τους και συνεχίζουν την προσπάθεια ώστε το χωριό να έχει ζωή.

Ο κ. Κλώντζας δήλωσε τη στήριξη του στα σχέδια που υπάρχουν για ανασυγκρότηση του παλιού δημοτικού σχολείου, με παραχώρηση του στο Σύλλογο από το Δήμο ώστε να μετατραπεί σε κύτταρο πολιτισμού για τους Μεσελέρους.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Περαντώνης αναφέρθηκε, τέλος,  συνοπτικά σε παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον οικισμό όπως η διάνοιξη του μονοπατιού Φλέγα-Νεραιδόσπηλιος αλλά και το αναρριχητικό πεδίο που δημιουργείται  στην περιοχή για τους λάτρεις της αναρρίχησης, με στόχο την εξωστρέφεια και τουριστική ανάπτυξη του τόπου. 

Δεν παρέλειψε με την ευκαιρία να επισημάνει κι ένα πρόβλημα που συναντούν καθημερινά και σχετίζεται με τους κτηνοτρόφους και τη τάση του να κλείνουν με περιφράξεις ακόμα και τους αγροτικούς δρόμους.




Σελίδες