Παρουσιάζεται το βιβλίο για τον Ιλαρίωνα Σιναϊτη στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Παρουσιάζεται το βιβλίο για τον Ιλαρίωνα Σιναϊτη στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου
Το βιβλίο του Γεωργίου Χ. Καμπαναράκη «Ιλαρίων Σιναϊτης ο Κρής. Ο λόγιος διαφωτιστής και μεταφραστής των γραφών Μητροπολίτης Τορνόβου Βουλγαρίας το έργο και η εποχή του» παρουσιάζεται την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο πολιτιστικό πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου στο Αρκαλοχώρι.

 Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ, ομιλητές θα είναι: ο
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο Γεώργιος Στγριλιγκάς Θεολόγος, συντονιστής εκπαιδευτικού έργου θεολόγων, ο Ιωάννης Τσερεβελάκης φιλόλογος, θεολόγος, άρχων πρωτονοτάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο Γεώργιος Χ. Καμπαναράκης φιλόλογος, συγγραφέας, συντονιστής, ο  Ιωάννης Λίλης επίκουρος καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης-Π. Ε. Ηρακλείου, του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και με την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγους Αρμάχας «Ο Ιλαρίων». 

Στο βιβλίο ο συγγραφέας εξετάζει την προσωπικότητα και το έργο του γεννημένου στην Κρήτη λόγιου εκπροσώπου του νεοελληνικού διαφωτισμού Ιλαρίωνος Σιναίτου Κρητός (1765-1838).

 Βαθύς γνώστης της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, μεταφραστής των ιερών κειμένων των γραφών, «Ζηλωτής της του Γένους Παιδείας», φλογερός πατριώτης ο Ιλαρίων επί μισό περίπου αιώνα κατέλαβε καίριες θέσεις στο Πατριαρχικό και το ευρύτερο Ρωμαϊκό περιβάλλον της Κωνσταντινούπολης. Από όλες αυτές τις θέσει βοήθησε πολλαπλώς στην μόρφωση του υπόδουλου γένους, στην ενδυνάμωση της εθνικής συνείδησης και προστάτευσε με κάθε τρόπο από την οθωμανική αυθαιρεσία τους χειμαζόμενους Έλληνες.

Στην συνέχεια εκλεγείς από την Πατριαρχική Σύνοδο Μητροπολίτης Τορνόβου Βουλγαρίας μεταλαμπάδευσε την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική Παιδεία στον ευρύτερο Βαλκανικό χώρο.

Ο τόπος καταγωγή του, η Αρμάχα, έχει τιμήσει τη σπουδαία αυτή προσωπικότητα τοποθετώντας προτομή του στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπου δίπλα από το παλιό δημοτικό σχολείου (διαβάστε περισσότερα εδώ)

1 σχόλιο:

 1. Γεια σας, κυρίες και κύριοι.
  Καλώς ήρθατε στον προμηθευτή οικονομικών υπηρεσιών της NoviCap.

  Χρειάζεται επειγόντως οικονομική πρόοδος; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους λόγους; Η NoviCap προσφέρει ευέλικτες επιλογές δανείων προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

  Η NoviCap προσφέρει μια ποικιλία επιλογών δανείου σε όλους όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια με χαμηλά επιτόκια. Είτε πρόκειται για επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή για δάνειο για ιατρικούς λογαριασμούς, προκαταβολή πληρωμής, χρηματοδότηση εξοπλισμού, στεγαστικό δάνειο κ.λπ. Η υπηρεσία είναι γρήγορη, ασφαλής, αξιόπιστη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου NoviCap, στείλτε ένα μήνυμα μέσω του || novicapserviceprovider@gmail.com ||

  ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ
  Η NoviCap, που ιδρύθηκε το 2015, είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές δανείων στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, χρησιμοποιούν την υπηρεσία NoviCap δωρεάν σε απευθείας σύνδεση για να βρουν τη χρηματοδότηση περιηγώντας πολλαπλά προϊόντα δανείων από τα μεγάλα προγράμματα δανεισμού δικτύου μας. Η NoviCap παρέχει χρηματοδότηση με γρήγορο, ευέλικτο και διαφανή τρόπο, προσφέροντας στους επαγγελματίες επενδυτές την ευκαιρία να επενδύσουν σε βραχυπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

  Αν χρειάζεστε οικονομικές λύσεις για να βελτιώσετε τη χρηματοδότησή σας, η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία.

  ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ
  √Μπορείτε να δανειστείτε από € 1.000 έως € 50 εκατομμύρια
  √ Πάρτε ένα δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες.
  √ Περιορίστε την εξάρτηση της τράπεζάς σας
  √Δεν υπάρχουν κρυφά τέλη ή προϋποθέσεις
  √100% έγκριση δανείου
  ✓ Το NoviCap είναι γρήγορο, αξιόπιστο και αξιόπιστο.

  Χωρίς να σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να πάρετε δάνειο από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε.

  Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο || novicapserviceprovider@gmail.com ||

  Η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία όταν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και η προτεραιότητά μας είναι να βάλουμε ένα χαμόγελο σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες