Βεγγέρα στην οδό Κάσου στο Ηράκλειο, όπως παλιά - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Βεγγέρα στην οδό Κάσου στο Ηράκλειο, όπως παλιά



Θυμάστε τις παλιές βεγγέρες στις γειτονιές, τότε που σε εποχές αθωότητας και λιγότερου καθημερινού άγχους ο κόσμος δεν έμενε μόλις έπεφτε ο ήλιος στο σπίτι του, κολλημένος σ' έναν υπολογιστή ή στην οθόνη της τηλεόρασης, άλλα έβγαινε έξω από το σπίτι του, μιλούσε με τους γείτονες του και περνούσε ευχάριστα τα βράδια του με καλαμπούρια αλλά και σοβαρές συζητήσεις;

Κάτι τέτοιο αλλά πιο μελωδικό οργανώνεται απόψε στις 7.30 το απόγευμα στην οδό Κάσου στο Ηράκλειο, κάθετο της παλιάς λεωφόρου Ακαδημίας.

Όπως αναφέρουν οι οργανωτές της βεγγέρας στην σχετική πρόσκληση τους, ζητούμενο τους είναι να ζήσουν κάποιες στιγμές επικοινωνίας ,όπως παλιά στις γειτονιές ,που οι άνθρωποι σμίγανε τα τραπέζια και τις ψυχές τους κι όλα γίνονταν  απλά ,όμορφα και πιο εύκολα για  την επόμενη δύσκολη ημέρα .

Τη βεγγέρα της οδού Κάσου  θα ομορφύνουν και θα πλαισιώσουν μουσικά αξιόλογοι καλλιτέχνες . Κάποιοι συμμετείχαν και στην προηγούμενη βεγγέτα,  όπως ο γνωστός βιολάτορας Γιώργος Τσαντάκης μαζί με τα αδέλφια Κώστα και Κλεάνθη Ατσαλάκη  και το Μηνά Μπαμπάτση . Άλλοι όπως ο μουσικός Ζαχάρης Βάρδας με τους συνεργάτες του θα δώσουν το παρόν για πρώτη φορά .

Τη βεγγέρα της οδού Κάσου, στηρίζει για 5η συνεχόμενη χρονιά η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Σελίδες