Η Αγία Μαρίνα επί της Εθνικής Οδού στο Γάζι-Ένα από τα δημοφιλέστερα προσκυνήματα του καλοκαιριού - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Η Αγία Μαρίνα επί της Εθνικής Οδού στο Γάζι-Ένα από τα δημοφιλέστερα προσκυνήματα του καλοκαιριού



Επί της Εθνικής Οδού, λίγο έξω από το Γάζι, βρίσκεται ο ναός της Αγίας Μαρίνας ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα γύρω από το Ηράκλειο της αγαπημένης Αγίας των Κρητικών λόγω του πλήθους των πιστών που κάθε χρόνο συρρέουν στη χάρη της.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα δίκλιτο ναό αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα και την Αγία Μαρίνα. Μάλιστα το κλίτος του Αγίου Σπυρίδωνος είναι παλαιότερο από εκείνο της Αγίας Μαρίνας. Στο θύρωμα του φέρει την ημερομηνία 1901 και τα αρχικά Α.Λ.Κ, του κτήτορα του Ανδρέα Λυσιμάχου Καλοκαιρινού.

Η παράδοση θέλει στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνος να υπήρχε από παλιά η εικόνα της Αγίας Μαρίνας. Κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου, που ήταν η γιορτή της, λειτουργούσαν εκεί και συγκεντρώνονταν μεγάλος αριθμός πιστών,αριθμός δυσανάλογα μεγαλύτερος από εκείνον του Αγίου Σπυρίδωνος στον οποίο ήταν αφιερωμένο το εκκλησάκι. Έτσι αποφασίστηκε να κτιστεί δεύτερο κλίτος και να αφιερωθεί αποκλειστικά στην Αγία Μαρίνα.

Λέγεται μάλιστα πως τα θαύματα που γίνονται από την Αγία Μαρίνα είναι τόσα ώστε να εξηγείται και το ότι την παραμονή και την ημέρα της γιορτής της περνούν από το ναό της πολλές χιλιάδες κόσμου.






Το κλίτος του Αγίου Σπυρίδωνος 





Σελίδες