Αναβιώνει ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης στη Μεσαρά με την 3η Στεφανιοδρομία - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Αναβιώνει ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης στη Μεσαρά με την 3η Στεφανιοδρομία


Το «Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς» οργανώνει την  Κυριακή 16 Ιουνίου την 3η Στεφανιοδρομία «Αναβίωση του Μύθου της Αρπαγής της Ευρώπης», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, τον Ορειβατικό Σύλλογο Μοιρών, τον Σύλλογο ΑμεΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και την Δημοτική επιχείρηση «ΞΕΝΙΑ ΦΑΙΣΤΟΥ».

Πρόκειται για μια διοργάνωση που στοχεύει στην αναβίωση του μύθου της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία, που αποτελεί έναν από τους παλαιότερους και πιο διαδεδομένους μύθους, με ρίζες  στον ελληνικό και συγκεκριμένα στον Μινωικό πολιτισμό.


Με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί εκείνη την ημέρα αθλητές θα τρέξουν την πολιτιστική διαδρομή, ξεκινώντας στις 8.30 το πρωί από τον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, κοντά στον μυθικό Πλάτανο όπου ζευγάρωσε ο Δίας με την Ευρώπη,και κρατώντας τη σημαία του Μύθου της Αρπαγής της Ευρώπης, περιμέτρου 9 μέτρων, μαζί με ελληνικές σημαίες θα περάσουν από τα χωριά της Μεσαράς.

Στην αφετηρία θα είναι οι Σύλλογοι Αμπελούζου, Αγίων Δέκα και Μητρόπολης. Τα χωριά διαδρομής-σταθμοί από όπου θα περάσει η στεφανιοδρομία είναι: Μητρόπολη, Χουστουλιανά, Πλάτανος, Πέρι, Αληθινή, Πόμπια, Πετροκεφάλι, Κουσές, Σίβας, Καμηλάρι, Μετόχι Καμηλάρι, Άγιος Ιωάννης. Ο τερματισμός θα γίνει στη Φαιστό, "στην πόλη του φωτός", όπως περιγράφεται η Φαιστός στην γραμμική Β. 

Στο Ξενία Φαιστού θα εγκαινιαστεί στις 16 του μηνός στις 2 το μεσημέρι και φωτογραφική έκθεση με θέμα το μύθο της αρπαγής της Ευρώπης, από τη μινωική εποχή μέχρι σήμερα .



Σελίδες