Ο Αι Γιώργης ο μεθυστής στο δάσος Αραβάνες του Ρεθύμνου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ο Αι Γιώργης ο μεθυστής στο δάσος Αραβάνες του Ρεθύμνου


Διατηρεί κάτι το αρχέγονο και ανεπιτήδευτο ενώ το σημείο όπου βρίσκεται ενισχύει τη γοητεία που ασκεί.

Ο λόγος για το εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη του Μεθυστή, μέσα στο δάσος Αραβάνες, (δείτε το εδώ) δυτικά του επιβλητικού Ψηλορείτη και σε υψόμετρο 1400 μέτρων.

Κτισμένος επί Ενετοκρατίας και καλυμμένος στο εσωτερικό του με πολλά στρώματα ασβέστη γίνεται κάθε χρόνο, την ημέρα της γιορτής του Αϊ Γιώργη του μεθυστή, επίκεντρο μεγάλου πανηγυριού. 

Βέβαια το μέγεθος του είναι τόσο μικρό που μετά βίας χωρά 2-3 άτομα όμως ο περιβάλλοντας χώρος του είναι τόσο μαγευτικός που δημιουργεί έτσι κι αλλιώς μια μυσταγωγία.

Οι λιγοστές εικόνες του, σχεδόν όλες με απεικονίσεις του Αι Γιώργη, ένα μανουάλι και το ψαλτήρι είναι τα μοναδικά στολίδια του πετρόκτιστου ξωκλησιού που οι κτήτορες του θέλησαν να είναι απλός και απόλυτα προσαρμοσμένος στο χώρο όπου βρίσκεται. 

(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος  σε οποιοδήποτε site, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)











Σελίδες