Τίμησαν στο Αρχοντικό το Σάββατο του Λαζάρου με κάλαντα, λαζαράκια και οτι απαιτεί η παράδοση μας - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Τίμησαν στο Αρχοντικό το Σάββατο του Λαζάρου με κάλαντα, λαζαράκια και οτι απαιτεί η παράδοση μας



Έφτιαξαν τα λαζαράκια τους, στόλισαν με λουλούδια ένα σταυρό, πήραν και τις λύρες τους  και βγήκαν στο χωριό για να τραγουδήσουν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Τα παιδιά του οικισμού Αρχοντικό, με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και το δραστήριο εφημέριο τους, πατήρ Μιχαήλ Παπαϊωάννου, πήραν φέτος την πρωτοβουλία να αναβιώσουν το έθιμο με τα ζυμαρένια λαζαράκια αλλά και τα κάλαντα που, τουλάχιστον κατά το παρελθόν, ακούγονταν σε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Κρήτης.


Το Αρχοντικό, πρώην Αλιτζανί,  είναι από εκείνα τα χωριά που έχουν την τύχη να περιβάλλονται από την αγάπη και το ενδιαφέρον ανθρώπων που δεν θέλουν να βλέπουν τον τόπο τους να μαραζώνει και κάνουν ότι μπορούν για να κρατούν ζωντανές μνήμες, έθιμα, παραδόσεις, μνημεία κι ότι άλλο αποτελεί συνδετικό κρίκο του παρελθόντος με το παρόν έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Εμείς δεν έχουμε παρά να τους συγχαρούμε γι αυτή τους την προσπάθεια και να ευχηθούμε να βρεί παντού στο νησί μας μιμητές. 



Σελίδες