Μπάνιο στα παγωμένα νερά του παγετώνα Monte Fitz Roy στην Παταγονία από έναν παράτολμο Ηρακλειώτη (video) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Μπάνιο στα παγωμένα νερά του παγετώνα Monte Fitz Roy στην Παταγονία από έναν παράτολμο Ηρακλειώτη (video)





Πως θα σας φαινόταν η ιδέα ενός παγωμένου μπάνιου στα νερά παγετώνα της Παταγονίας;

Ο Ηρακλειώτης Χριστόφορος Χειλαδάκης, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Παταγονία, το δοκίμασε και αν κρίνουμε από το βίντεο που κοινοποίησε ήταν ωραία, παρά την χαμηλή θερμοκρασία του νερού και του πάγου που διακρίνεται στο βουνό πίσω του.

Ο Χριστόφορος έχει ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο κι αυτή την εποχή επέλεξε να ταξιδέψει ως την Παταγονία και να εξερευνήσει τις ανέγγιχτες ομορφιές της.

Ο παγετώνας του Monte Fitz Roy, όπου κολύμπησε, σημειωτέον πως ήταν ο μόνος τολμηρός που δοκίμασε κάτι τέτοιο καθώς στην περιοχή εκείνη την ημέρα βρίσκονταν αρκετός κόσμος, βρίσκεται στο ομώνυμο βουνό που είναι επίσης γνωστό ως Cerro Chaltén ή  Cerro Fitz Roy, και απλώνεται στα σύνορα μεταξύ Αργεντινής και Χιλής.

Cerro είναι μια ισπανική λέξη που σημαίνει λόφος ενώ η λέξη Chaltén προέρχεται από το Tehuelche που σημαίνει "το βουνό που καπνίζει" εξαιτίας του νέφους που συνήθως σχηματίζεται  γύρω από την κορυφή του βουνού.

Αυτή την εποχή είναι καλοκαίρι στην Παταγονία, μη φανταστείτε σαν το δικό μας αλλά τουλάχιστον η λίμνη του παγετώνα δεν είναι καλυμμένη από πάγο. 

Έτσι ο Χριστόφορος Χειλαδάκης άρπαξε την ευκαιρία κι έκανε το "καλοκαιρινό" του μπάνιο στα παγωμένα της νερά απολαμβάνοντας μια εμπειρία μοναδική, που σίγουρα πολλοί από εμάς θα θέλαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας να βιώσουμε. Δείτε το βίντεο του:



Σελίδες