Το θρησκευτικό Κέντρο της Κνωσού και τα σπουδαία ευρήματα του παρουσιάζονται πρώτη φορά στο Ηράκλειο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Το θρησκευτικό Κέντρο της Κνωσού και τα σπουδαία ευρήματα του παρουσιάζονται πρώτη φορά στο Ηράκλειο



Τα ευρήματα των νεώτερων ανασκαφών στη θέση Μπουγάδα Μετόχι της Κνωσού και όλο αυτό που συνιστά το περίφημο Θρησκευτικό Κέντρο της σπουδαίας αυτής Πόλης θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στο δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρόγεω, στον 2ο όροφο.

Ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Αρχαιολογίας, επίτιμη διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και ανασκαφέας της συγκεκριμένης περιοχής της Κνωσού, Αθανασία Κάντα.

Η κ. Κάντα θα παρουσιάσει, σε διαφάνειες, για πρώτη φορά στο κοινό του Ηρακλείου τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές διευρύνοντας  τους ορίζοντες της γνώσης μας για τον Μινωϊκό και Μυκηναϊκό πολιτισμό.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με συνδιοργάνωση από το Συμπόσιο Πολιτισμού  και το Τοπικό Παράρτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων .

Διαβάστε εδώ την πρώτη συνέντευξη που έδωσε η κ. Κάντα για όσα αποκαλύφθηκαν δυτικά της Κνωσού για να πάρετε μια γεύση των όσων σπουδαίων έχει να παρουσιάσει.

Σελίδες