Ξεκίνησε το ταξίδι του το βιβλίο ''Εσπερινού Μυθοκρουσίες-Πεζοστράτια στον τόπο και στο χρόνο...όφου, όφου'' - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ξεκίνησε το ταξίδι του το βιβλίο ''Εσπερινού Μυθοκρουσίες-Πεζοστράτια στον τόπο και στο χρόνο...όφου, όφου''



 

Στο κλείσιμο του ο Νοέμβρης μας ταξίδεψε. Το βιβλίο των ''Μυθοκρουσμένων'', της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου δηλαδή, καταστάλαγμα ενός μεγάλου ταξιδιού στη μυθική και γεμάτη φυσικές ομορφιές Κρήτη, παρουσιάστηκε στο κοινό του Ηρακλείου.

Το βιβλίο, που ουσιαστικά μπορεί να λειτουργήσει και ως ταξιδιωτικός οδηγός, με τίτλο ''Εσπερινού Μυθοκρουσίες - Πεζοστράτια στον τόπο και στο χρόνο...όφου, όφου'', ξεκίνησε το δικό του ταξίδι από το Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του. Κεντρικός ομιλητής ο γεωλόγος και στέλεχος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Χαράλαμπος Φασουλάς ενώ αναγνώσθηκε η ομιλία της αρχαιολόγου Ειρήνης Γαβριλάκη που ήταν επίσης στο πρόγραμμα ως ομιλήτρια αλλά δυστυχώς, λόγω απαγορευτικού είχε εγκλωβιστεί στον Πειραιά, κι έτσι έστειλε το κείμενο της το οποίο και ανέγνωσε η φιλόλογο Ελένη Μπεζιρτζόγλου.

Την εκδήλωση και το βιβλίο-οδηγό των Μυθορκουσμένων, χαιρέτησαν με μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και δια ζώσης η  διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Εύα Αποστολάκη, η υπεύθυνη παιδαγωγικών θεμάτων του Εσπερινού Γυμνασίου Ελένη Πουλά και η  πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εσπερινού Γυμνασίου Ειρήνη Κιουπάκη. Επίσης οι τρεις εκπαιδευτικοί που συντονίζουν τη δράση της ομάδας των Μυθοκρουσμένων: Στέλιος Μανωλιούδης, Μανόλης Αφραθιανάκης και Ελένη Μπεζιρτζόγλου. Το συντονισμό είχε η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλάκη.


Την ωραία βραδιά έντυσε με τη μουσική του, τραγουδώντας μαντινάδες που είχαν συνθέσει οι Μυθοκρουσμένοι κι επίσης γνωστά τραγούδια και δικές του συνθέσεις, ο μουσικός και μαθηματικός Χάρης Φασουλάς συνοδευόμενος από τον μουσικό Βασίλη Χαιρέτη


Στο τέλος της βραδιάς οι συμμετέχοντες απόλαυσαν νοστιμιές που είχαν ετοιμάσει οι μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου και κρασί που προσέφερε το οινοποιείο Διαμαντάκη και ο Στέλιος Μανωλιούδης.


Το βιβλίο μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί από το Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου στη λεωφόρο Δημοκρατίας, τηλ. 2810223424 από  18:00-22:00 και μετά από επικοινωνία με τους: Στέλιο Μανωλιούδη 6972027242 , Ελένη Μπεζιρτζόγλου 6941665821, Μανώλη Αφραθιανάκη 6972246232.

Σελίδες