Ο λαογράφος Γ. Σταματάκης μας "βάζει" στα σπίτια των προγόνων μας και στη γοητεία του ασήμαντου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ο λαογράφος Γ. Σταματάκης μας "βάζει" στα σπίτια των προγόνων μας και στη γοητεία του ασήμαντου


Στα σπίτια των προγόνων μας και στη γοητεία του ασήμαντου θα μας "βάλει" την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, με ένα τρόπο που μόνο εκείνος γνωρίζει καλά, ο λαογράφος Γιώργος Σταματάκης.

Ο γνωστός από την έκδοση του περιοδικού Κρητικό Πανόραμα λαογράφος-δικαστικός υπάλληλος, Γιώργος Σταματάκης, θα μιλήσει στο πλαίσιο των Ψηφίδων Κρητικής Ιστορίας, στις 8 αύριο το βράδυ,στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στην οδό Ανδρόγεω.

Έχοντας μελετήσει σε βάθος τη δομή και λειτουργικότητα των παλιών κρητικών σπιτιών, παρατηρώντας ακόμα και τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες στο εσωτερικό τους, ο Γιώργος Σταματάκης θα δώσει στο ακροατήριο του πολύτιμες πληροφορίες για το γνήσιο κρητικό σπίτι του παλιού καιρού.

 Η χρόνια ενασχόληση του με τη λαογραφία σε συνδυασμό με την οξυδέρκεια και παρατηρητικότητα που τον διακρίνουν έχουν καταστήσει δυνατή τη συγκέντρωση πλήθους στοιχείων που αφορούν στο κρητικό σπίτι στην πιο αυθεντική και γνήσια μορφή του κι όχι στην εμπορική λαογραφική.

Την εκδήλωση οργανώνουν η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Σελίδες