Γαλήνη και χαλάρωση στην παραλία της Κάτω Ζάκρου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Γαλήνη και χαλάρωση στην παραλία της Κάτω Ζάκρου


   

Όποιος αναζητά την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση στις διακοπές του δεν έχει παρά να επισκεφθεί την Κάτω Ζάκρο.

Απομακρυσμένη από τα μεγάλα αστικά κέντρα περιοχή, στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, κινείται στους δικούς της ρυθμούς, χωρίς πολυκοσμία, φασαρία και την κακώς εννοούμενη τουριστική ανάπτυξη.

Δίπλα στα ερείπια ενός εκ των σημαντικότερων μινωικών ανακτόρων απλώνεται μια μεγάλη, με άμμο και ψιλό βότσαλο, παραλία, γαλήνια και πεντακάθαρη.


Αλμυρίκια προσφέρουν λίγη σκιά στην άκρη της παραλίας που σε γενικές γραμμές δεν είναι οργανωμένη καθώς ομπρέλες βρίσκει κανείς μόνο κάτω από τις ταβέρνες και τις καφετέριες στην αριστερή πλευρά της.

Ακόμα και στο ζενίθ του καλοκαιριού στη Ζάκρο ο κόσμος είναι λιγοστός κι αυτό την κάνει ιδανικό προορισμό για εκείνους που δεν θέλουν το συνωστισμό της υπόλοιπης τουριστικής Κρήτης.


Παρόλαυτά η περιοχή έχει αρκετά σημεία ενδιαφέροντος για εκείνους που θέλουν πέρα από το μπάνιο τους να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της.

Ουσιαστικά ο μικρός οικισμός της Κάτω Ζάκρου σχηματίζεται στην απόληξη του Φαραγγιού των Νεκρών, το οποίο είναι εύκολα προσπελάσιμο με μια πεζοπορία δύο περίπου ωρών. Μάλιστα εκεί τελειώνει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, που ξεκινά από τα Πυρηναία Όρη διανύοντας αρκετές ευρωπαικές χώρες πριν καταλήξει στην Ανατολική Κρήτη.


Εκτός από τη μεγάλη παραλία στην Ζάκρο υπάρχουν δύο ακόμα κολπάκια που προσφέρονται για μπάνιο ενώ σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων βρίσκεται το σπήλαιο των Πελεκητών, για όσους λατρεύουν τις σπηλαιοεξερευνήσεις. 

Η "Σπηλιάρα" είναι ένα επίσης σπήλαιο, λατρευτικού χαρακτήρα για τους Μινωίτες, το οποίο εντοπίζεται στην βόρεια πλευρά  της Κάτω Ζάκρου. 

Αν θέλετε, έχοντας ως αφετηρία την Κάτω Ζάκρο, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το φαράγγι Χοχλακιές που καταλήγει στην όμορφη παραλία των Καρουμών.

Για να φθάσετε στην Κάτω Ζάκρο από το Ηράκλειο θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω από 3 ώρες οδήγησης.







Το Ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου

Σελίδες