Η παραλία Άργιλος στον Ξερόκαμπο Σητείας, η επίσκεψη εκεί θα σας μείνει αξέχαστη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

Η παραλία Άργιλος στον Ξερόκαμπο Σητείας, η επίσκεψη εκεί θα σας μείνει αξέχαστη


 

Αν βρεθείτε στο Ξερόκαμπο Σητείας για μπάνιο μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την παραλία Άργιλος.

Πρόκειται για ένα μικρό κολπάκι δυτικά όπου αντί για βράχια, στη βόρεια πλευρά του, υπάρχει χώμα πλούσιο σε λευκό άργιλο.


Οι λουόμενοι σ' αυτό το σημείο δεν κάνουν μόνο το μπάνιο τους, στα καθαρά και τυρκουάζ νερά της θάλασσας που απλώνεται μπροστά τους, αλλά μετατρέπουν το αργιλώδες χώμα σε λάσπη, με το θαλασσινό νερό, και το απλώνουν στο πρόσωπο και το σώμα τους κάνοντας έτσι μιας πρώτης τάξεως αργιλοθεραπεία.

Η άργιλος λειτουργεί πάνω στο δέρμα ως καθαριστικό από τα νεκρά κύτταρα γι αυτό και μετά τη χρήση της θα δείτε το δέρμα σας μαλακό και λαμπερό.


Επίσης η λευκή άργιλος βελτιώνει τοπικά την κυκλοφορία του αίματος, παρέχοντας ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση και ενισχύοντας τη δυνατότητα του οργανισμού στην αντιμετώπιση δερματικών ερεθισμών. Είναι δε ιδιαίτερα μαλακτική στη δράση της και για το λόγο αυτό προτείνεται για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες.


Σε αυτή την παραλία θα δείτε γυναίκες, άνδρες αλλά και παιδιά να κόβουν από το χωμάτινο βράχο μικρά κομμάτια τα οποία βουτάνε στο νερό και τα μετατρέπουν σε λάσπη, την οποία απλώνουν σε όλο το σώμα τους. Για να δράσει η άργιλος πρέπει να μείνει μέχρι να αποξηρανθεί, δηλαδή μερικά λεπτά, ενώ στη συνέχεια καθαρίζεται με το νερό της θάλασσας.

 (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε ιστότοπο, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)

Post Bottom Ad

Η διαφημιση σας εδω

Σελίδες