Η παραλία Άργιλος στον Ξερόκαμπο Σητείας, η επίσκεψη εκεί θα σας μείνει αξέχαστη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Η παραλία Άργιλος στον Ξερόκαμπο Σητείας, η επίσκεψη εκεί θα σας μείνει αξέχαστη

 

Αν βρεθείτε στο Ξερόκαμπο Σητείας για μπάνιο μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την παραλία Άργιλος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα πάτε σε όλη τη σειρά απίστευτων παραλιών που διαθέτει αυτή η απομακρυσμένη γωνιά της Κρήτης (δείτε εδώ κι εδώ )

Η Άργιλος είναι ένα μικρό κολπάκι δυτικά στον Ξερόκαμπο όπου αντί για βράχια, στη βόρεια πλευρά του, υπάρχει χώμα πλούσιο σε λευκή άργιλο.



Οι λουόμενοι σ' αυτό το σημείο δεν κάνουν μόνο το μπάνιο τους, στα καθαρά και τυρκουάζ νερά της θάλασσας που απλώνεται μπροστά τους, αλλά μετατρέπουν το αργιλώδες χώμα σε λάσπη, με το θαλασσινό νερό, και το απλώνουν στο πρόσωπο και το σώμα τους κάνοντας έτσι μιας πρώτης τάξεως αργιλοθεραπεία.

Η άργιλος λειτουργεί πάνω στο δέρμα ως καθαριστικό από τα νεκρά κύτταρα γι αυτό και μετά τη χρήση της θα δείτε το δέρμα σας μαλακό και λαμπερό.

Επίσης η λευκή άργιλος βελτιώνει τοπικά την κυκλοφορία του αίματος, παρέχοντας ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση και ενισχύοντας τη δυνατότητα του οργανισμού στην αντιμετώπιση δερματικών ερεθισμών. Είναι δε ιδιαίτερα μαλακτική στη δράση της και για το λόγο αυτό προτείνεται για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες.


Σε αυτή την παραλία θα δείτε γυναίκες, άνδρες αλλά και παιδιά να κόβουν από το χωμάτινο βράχο μικρά κομμάτια, να τα βουτάνε στο νερό και τα μετατρέπουν σε λάσπη, την οποία απλώνουν σε όλο το σώμα τους. Για να δράσει η άργιλος πρέπει να μείνει μέχρι να αποξηρανθεί, δηλαδή μερικά λεπτά, ενώ στη συνέχεια καθαρίζεται με το νερό της θάλασσας.

 (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε site, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)








Σελίδες