Νόστιμη και θρεπτική συνταγή μους με αβοκάντο και μπανάνα. Για vegan και όχι μόνο... - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Νόστιμη και θρεπτική συνταγή μους με αβοκάντο και μπανάνα. Για vegan και όχι μόνο...




Είστε vegan ή απλά σας αρέσει η υγιεινή διατροφή, με όσο λιγότερες γίνεται επεξεργασμένες τροφές; τότε αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε γιατί είναι και γλυκιά και γεμάτη θρεπτικά συστατικά.

Πρόκειται για μους από αβοκάντο και μπανάνες όπου, εκτός από κακάο, μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά άλλα υλικά που σας αρέσουν όπως, γάλα καρύδας, μέλι ή αγαύη, αποξηραμένα φρούτα ή άλλα φρέσκα φρούτα, κανέλα κ.α

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε, για μους δύο ατόμων, είναι ένα μεγάλο ώριμο αβοκάντο, μια επίσης ώριμη μπανάνα και μια κουταλιά σούπας κακάο. 

Στη συνταγή της φωτογραφίας έχουν μπει επίσης δύο κουταλιές μέλι (δοκιμάστε κι αν θέλετε προσθέστε κι άλλο), 5-6 κουταλιές σούπας γάλα καρύδας και μια πρέζα κανέλα. Γενικότερα μπορείτε να παίζετε με τα υλικά και τις ποσότητες τους ανάλογα με τα γούστα σας.


Η παρασκευή του γλυκού είναι πολύ απλή. Αρχικά πολτοποιείται αβοκάντο και μπανάνα και σταδιακά, ενώ χτυπάτε, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αποκτήσει την υφή μους, (δεν παίρνει πάνω από 2-3 λεπτά).

Μπορείτε να φάτε το γλυκό αμέσως ή να το βάλετε στο ψυγείο και να το καταναλώσετε παγωμένο. Είναι πολύ ελαφρύ και νόστιμο.




Σελίδες