Στις Κορφές Μαλεβιζίου φέτος το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Δημοκρατική Παιδεία της EUDEC Greece - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Στις Κορφές Μαλεβιζίου φέτος το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Δημοκρατική Παιδεία της EUDEC Greece




Το όμορφο χωριό των Κορφών Μαλεβιζίου επέλεξε φέτος το EUDEC Greece, παράρτημα της Μη-Κερδοσκοπικής Οργάνωσης European Democratic Education Community για να οργανώσει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του για τη Δημοκρατική Παιδεία.

Εδώ και 10 χρόνια, εκατοντάδες μαθητές, καθηγητές, γονείς και ειδικοί στον τομέα της Παιδείας συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Δημοκρατική Παιδεία, αναζητώντας τρόπους για να βελτιώσουν την ποιότητα της μάθησης και της σχολικής ζωής γενικότερα. 


Σε ένα κλίμα ζεστασιάς και ανοιχτότητας, ο καθένας μπορεί να φέρει ό,τι έχει και θέλει να μοιραστεί, αναφέρουν οι διοργανωτές και εξηγούν πως αυτό μπορεί να είναι ένα βιωματικό εργαστήρι στη Μη-Βίαιη Επικοινωνία, μια συζήτηση σε κύκλο με τίτλο "Μαθαίνοντας από τα λάθη μας", ένα πάνελ ομιλητών με θέμα "Τι σημαίνει Δημοκρατία;", ένα τεράστιο παιχνίδι κρυφτοκυνηγητό… 
Το φετινό συνέδριο της Ευρωπαικής Κοινότητας για τη Δημοκρατική Παιδεία θα λάβει χώρα στις Κορφές από 1-7 Αυγούστου. Οι ομιλίες, τα εργαστήρια, τα παιχνίδια και οι εγκάρδιες συζητήσεις της κοινότητας θα πλαισιώνονται από ένα παραδοσιακό ελληνικό σκηνικό σπάνιας φυσικής ομορφιάς.


Στόχοι του Συνεδρίου:

Να συσπειρώσει όλα τα εγχειρήματα εναλλακτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Να ανοίξει τον διάλογο για τα δικαιώματα των παιδιών σε σχέση με την εκπαίδευση.

Να συνδέσει την παιδεία με την κοινωνική οργάνωση και τη δυνατότητα ανάδυσης προτάγματος κοινωνικής χειραφέτησης.

Να συνεισφέρει στη διάχυση των δημοκρατικών αξιών και τον επαναπροσδιορισμό του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Να δικτυώσει υπερεθνικά και υπερταξικά.

Να δημιουργήσει ανοιχτές εκπαιδευτικές δομές προσβάσιμες στις μειονότητες, μέσω συνεργατικών εγχειρημάτων.

Να αποτελέσει εργαλείο εξεύρεσης πόρων για τη δημιουργία μακροχρόνιου προγράμματος για την εισαγωγή δημοκρατικών μεθόδων στα δημόσια σχολεία και εμπέδωση της δημοκρατίας στο σχολικό σύστημα.

Καθ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα λειτουργήσει το EN EUDEC που θα προσφέρει εργαστήρια, παραστάσεις και άλλα δρώμενα για όλες τις ηλικίες συμπεριλαμβανομένων των μωρών και των νηπίων (συνοδευόμενων και μη).

Εργαλεία στο συνέδριο οι θεατρικές αλχημείες, το δημιουργικό τσίρκο, ο χορός, τα ακροβατικά, ο αυτοσχεδιασμός, η μουσική, το τραγούδι, το θέατρο αντικειμένων και κούκλας, οι εικαστικές τέχνες και κατασκευές, το παραμύθι και το παιχνίδι.

Σελίδες