Γευσιγνωσία κρασιού πρώτη φορά στη Φορτέτζα Ρεθύμνου κάτω απ' το φεγγάρι και τ' άστρα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Γευσιγνωσία κρασιού πρώτη φορά στη Φορτέτζα Ρεθύμνου κάτω απ' το φεγγάρι και τ' άστραΠρώτη φορά το Φρούριο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο ανοίγει τις πόρτες του για μια γευσιγνωσία κρητικού κρασιού κάτω από τα αστέρια.

Στις 30 Ιουνίου, οινόφιλοι αλλά και επαγγελματίες του οίνου, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν, κάτω από το φως του φεγγαριού και των αστεριών, κρητικό κρασί από τα μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας σε αυτόν τον όμορφο χώρο αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης και του Wines of Crete και γίνεται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του Ρεθύμνου, ως «Ευρωπαϊκής Πόλης Κρασιού 2018» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN.

Είκοσι τρία οινοποιεία από όλη την Κρήτη θα βρεθούν στο Ρέθυμνο και, από τις 19:30 μέχρι τις 23:30, ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει κρασί τους από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους πίσω από την «ετικέτα».

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Δικτύου RECEVIN, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά και στη Γιορτή Κρητικής Διατροφής, που πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο 1-7 Ιουλίου, στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης με συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας και του Επιμελητηρίου και Δήμου Ρεθύμνης.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας αποτελεί εναρκτήρια δράση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, στo πλαίσιο της διάκρισης «Ρέθυμνο, Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018». Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης είναι το wine hotel «La Grotta».

Τη γευσιγνωσία θα συνοδέψουν με Μεσογειακή τζαζ, ο κιθαρίστας Δημήτρης Κολιακουδάκης και ο τρομπετίστας Αχιλλέας Παπακώστας.

Γενική είσοδος 5 ευρώ όπου συμπεριλαμβάνεται ποτήρι γευσιγνωσίας

Σελίδες