Με πλούσιο πρόγραμμα το φετινό φεστιβάλ δρόμου "Τέχνη καθ' οδόν", που αγκαλιάστηκε από τους Ηρακλειώτες - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Με πλούσιο πρόγραμμα το φετινό φεστιβάλ δρόμου "Τέχνη καθ' οδόν", που αγκαλιάστηκε από τους Ηρακλειώτες


Πληθώρα εκδηλώσεων περιλαμβάνει και φέτος , τρίτη χρονιά διοργάνωσης του, το φεστιβάλ δρόμου «Τέχνη Καθ’οδόν», το οποίο ξεκινά στις 2 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως τις 6 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, είναι προφανές ότι ολοένα και περισσότερο πλησιάζει αυτό το φεστιβάλ τους στόχους του: Να αναδείξει τις καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου,να προσελκύσει αξιόλογους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, και να εμπλουτίσει με το ιδιαίτερο πνεύμα του την πολιτιστική μας ζωή. 

Εμπνευστές και πρωταγωνιστές του οι εθελοντικές ομάδες του Ηρακλείου, που με την ουσιαστική τους συμβολή δικαιώνουν για μια ακόμη φορά την πολιτική άποψη της Δημοτικής Αρχής, ότι το μέλλον αυτού του τόπου βρίσκεται στα χέρια όλων μας.

Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, καθώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, φέτος είναι συνδιοργανωτές, σε σημαντικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ι.ΤΕ., το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου, ο Εμπορικός Σύλλογος, εργαστήρια καταξιωμένων εικαστικών,η Ε.Φ.Ε.Κ και πλήθος φωτογραφικών ομάδων, σχολεία,ωδεία και πολιτιστικοί Σύλλογοι, πλαισιώνουν την προσπάθεια.

Πολύτιμη στη φετινή διοργάνωση και η συνδρομή του Μουσείου Αγίας Αικατερίνης «Σιναϊτών»,της Ε.Κ.Ι.Μ. και των Ιδρυμάτων Α&Μ Καλοκαιρινού

 Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Αριστέα Πλεύρη υπογραμμίζει πως φέτος είναι πολύ περισσότεροι οι καλλιτέχνες, περισσότερα τα σημεία εκδηλώσεων αλλά και οι εκπλήξεις (6 εκθέσεις πέρυσι, 20 φέτος).

 Αρκεί ν' αναφέρουμε πως συμπεριλαμβανομένων και των πολυπληθών χορωδιών,είναι 700 περίπου οι Έλληνες (90 και πλέον μόνον από τα Χανιά), αλλά και αρκετοί ξένοι καλλιτέχνες, από την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Αμερική, που βάζουν τη δική τους πινελιά στο φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’οδόν»

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του  

Σελίδες