Δράσεις για τους λιλιπούτιους αναγνώστες της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Δράσεις για τους λιλιπούτιους αναγνώστες της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης





«Το παιδικό βιβλίο σηματοδοτεί το σεβασμό στο μεγαλείο του μικρού. Σηματοδοτεί τον κόσμο που αναδημιουργείται κάθε φορά, μια παιγνιώδη και όμορφη σοβαρότητα, χωρίς την  οποία όλα, ακόμα και η παιδική λογοτεχνία, είναι άσκοπη απασχόληση.Σ’ένα παραμύθι ή σ’ένα ποίημα, τα παιδιά χαίρονται τις επαναλήψεις, τα ρεφρέν και τα πασίγνωστα μοτίβα, επειδή κάθε φορά τ’αναγνωρίζουν-βάζουν τάξη σ’ένα κείμενο. Ο κόσμος αποκτά μια υπέροχη ομαλότητα.»

Inese Zandere (Λετονία)

Το κείμενο αυτό προέρχεται από το μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα  για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την οποία γιορτάζουμε στις 2 Απριλίου.Με αφορμή τον εορτασμό η η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει για τους λιλιπούτειους αναγνώστες της,  δράσεις αφιερωμένες στο έργο του μεγάλου δημιουργού Eric Carle.

Ειδικότερα για τους γονείς: Τη Μεγάλη Εβδομάδα, 2 έως 5 Απριλίου, στο παιδικό-δανειστικό τμήμα της βιβλιοθήκης, στη Στοά Γιανναδάκη, (πίσω από το κεντρικό κτίριο), η βιβλιοθήκη θα δέχεται τους μικρούς αναγνώστες ηλικίας 4-6 ετών για να διαβάσει μαζί τους αλλά και να γνωρίσει, παίζοντας, τον τρόπο που δημιουργεί ο αγαπημένος καλλιτέχνης των μικρών παιδιών, πιστός στο παραπάνω μήνυμα.

 Θα δημιουργηθούν τμήματα των 10 παιδιών για κάθε δράση. Η διάρκεια της  δράσης είναι 40 λεπτά ενώ οι ημέρες και ώρες που θα λάβει χώρα είναι: Μεγάλη  Δευτέρα από τις 12-6, Μεγάλη Τρίτη και Μ. Τετάρτη από 10-2 μ.μ. και Μ. Πέμπτη από  12-5. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Για τα νηπιαγωγεία: Τις εβδομάδες από 16 έως 30 Απριλίου διοργανώνεται αντίστοιχη δράση, στον 2ο όροφο του Μεγάρου Αχτάρικα, σε συνεννόηση με τους παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής, επίσης με διάρκεια δράσης τα 40 λεπτά. 

Υπεύθυνη δράσης Κατερίνα Φραγκάκη (τηλέφωνο: 2813409711 -  email: fragkaki-k@heraklion.gr)

Σελίδες