Από το μεσημέρι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Από το μεσημέρι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη


Μετά το μεσημέρι πράγματι νιώθουμε περισσότερο την παρουσία της αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη, η οποία σήμερα κινείται με κατεύθυνση προς τα δυτικά.

Η μέτρηση στο σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου στα Χανιά 

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χθες το βράδυ η συγκέντρωση σκόνης στα Χανιά (στο σταθμό που διατηρεί στην Πολυτεχνειούπολη) έφτασε τα 300 μικρογραμμάρια, ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ σήμερα λίγο πριν τις 11 το πρωί είχε πέσει στα 48 με τάση, όμως, ενίσχυσης. Πράγματι στις 11.25 η συγκέντρωση σκόνης στα Χανιά έφθασε τα 51 μικρογραμμάρια, πάνω δηλαδή από το όριο που είναι τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Στις 12.25 το μεσημέρι ξεπέρασε τα 90 μικρογραμμάρια στον ίδιο σταθμό ενώ στις 4.25 το απόγευμα άγγιξε τα 359 μικρογραμμάρια

Το ότι θα είχαμε άυξηση και πάλι της παρουσίας της σκόνης και στον τόπο μας φαινόταν ξεκάθαρα στο σταθμό μέτρησης που διατηρεί το Αστεροσκοπείο στην  Πελοπόννησο, όπου λίγο πριν τις 11 το πρωί είχε φτάσει τα 175 μg. ενώ στις 11.20 το πρωί άγγιξε τα 188 μg και στις 12.20 το μεσημέρι τα 191 μg αρχίζοντας να πέφτει από τις 4.20 το απόγευμα οπότε έφτασε τα 183 μικρογραμμάρια.



Σε κάθε περίπτωση μετά το απόγευμα το φαινόμενο θα αρχίσει να ατονεί ενώ θα μας αποχαιρετίσει, μέχρι την επόμενη φορά, αύριο.

Σελίδες