Γρέος στο Κουφονήσι Λασιθίου: Η ακτή που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι στην Καραϊβική (ΦΩΤΟ) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Γρέος στο Κουφονήσι Λασιθίου: Η ακτή που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι στην Καραϊβική (ΦΩΤΟ)

 


Στο ανατολικό άκρο του Κουφονησίου, του επίγειου νησιωτικού παραδείσου στα νότια του Γούδουρα Σητείας, βρίσκεται ο Γρέος.


Πρόκειται για μια περιοχή του νησιού που χαρακτηρίζεται από διαδοχικά μικρά και μεγάλα κολπάκια απίστευτης ομορφιάς που σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι στην Καραϊβική κι όχι σε ένα μικρό ακατοίκητο και απομακρυσμένο από τον πολιτισμό νησάκι.


Με γαλαζοπράσινα νερά, χωρίς μεγάλα βάθη, καφεκίτρινη άμμο, που όσο προχωρά κανείς στα κολπάκια γίνεται σκούρα γκρι, σχεδόν ηφαιστειακή, και ένα τοπίο εξωπραγματικά όμορφο ο Γρέος είναι μια καλή αφορμή για να επισκεφθεί κανείς το Κουφονήσι στη διάρκεια του καλοκαιριού.


Και λέμε για καλοκαίρι γιατί τότε  υπάρχουν δρομολόγια τουριστικών σκαφών από το Μακρύ Γιαλό και ενίοτε και από το Γούδουρα.


Βέβαια στο Κουφονήσι μην περιμένετε να βρείτε ούτε φαγητό, ούτε νερό, μόνο θάλασσα, ήλιο και απέραντες αμμουδιές. Και φυσικά απαγορεύεται πλέον η διανυκτέρευση με κατασκήνωση στη νησίδα.


Επίσης μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδεικνύεται στις ακτές του Κουφονησίου όπου φύεται το κρινάκι της θάλασσας ή κρινάκι της Παναγίας.











Σελίδες