Το μικρό Λαογραφικό Μουσείο στη Βισταγή Αμαρίου με τα πλούσια εκθέματα (Φωτογραφίες) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Το μικρό Λαογραφικό Μουσείο στη Βισταγή Αμαρίου με τα πλούσια εκθέματα (Φωτογραφίες)

 


Δίπλα στο βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βισταγή Αμαρίου λειτουργεί ένα μικρό λαογραφικό μουσείο, με πλούσια εκθέματα.


Το μουσείο στεγάζεται στο χώρο όπου επί πολλές δεκαετίες τα παιδιά του χωριού μάθαιναν τα πρώτα τους γράμματα.


Η μεγάλη αίθουσα του σχολείου αξιοποιήθηκε από το δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Βισταγής και πλέον είναι γεμάτη αντικείμενα παλιά, αναπόσπαστα στοιχεία της ζωής των προηγούμενων γενεών τα οποία όμως δεν θέλουν οι κάτοικοι να ξεχάσουν οι επόμενες γενιές.




Ο παλιός αργαλειός, κρητικές φορεσιές, προίκα και υφαντά με έντονα χρώματα, εργαλεία αγροτικά, χρηστικά αντικείμενα καθημερινής οικιακής χρήσης, ραδιόφωνα, αλλά και παλιά επαγγελματικά εργαλεία τσαγκάρηδων, υδραυλικών κ.α. βρήκαν τη θέση τους μέσα στο μικρό μουσείο, που πρέπει όποιος βρεθεί στη Βισταγή να το επισκεφθεί.


Αξίζει να στηριχθεί αυτή η αξιέπαινη προσπάθεια των ανθρώπων της Βισταγής, που με πολύ αγάπη προσπαθούν να δώσουν ζωή στον τόπο τους, να διασώσουν ότι μπορούσαν και να το παραδώσουν στους επόμενους αλλά και στους επισκέπτες του όμορφου χωριού τους.











Σελίδες