Παραλία Καλυβάκι στη Γεωργιούπολη-Βουτιά στα πιο δροσερά νερά - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Παραλία Καλυβάκι στη Γεωργιούπολη-Βουτιά στα πιο δροσερά νερά

 


Δυτικά της Γεωργιούπολης Χανίων ανοίγεται ένας απάνεμος κόλπος η παραλία του οποίου ονομάζεται Καλυβάκι και η οποία διοικητικά υπάγεται στον οικισμό της Εξώπολης.


Στην πραγματικότητα αυτή η παραλία ορίζεται δεξιά και αριστερά της από δυο ποτάμια, τον Αλμυρό και τη Γρε Βλυχάδα, τα οποία της δίνουν και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, δηλαδή τα παγωμένα νερά.


Όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο πραγματική δροσιά, με όλη την έννοια της λέξης, μπορούν να έχουν οι λουόμενοι επισκεπτόμενοι τη συγκεκριμένη παραλία και βουτώντας στα αναζωογονητικά και διαυγή νερά της, που αλλάξουν χίλια χρώματα ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.


Η ακτή είναι αμμουδερή και το ανάγλυφο της θάλασσας τέτοιο που τα βάθη έρχονται σταδιακά, γεγονός που καθιστά το Καλυβάκι ιδανική παραλία για οικογένειες με παιδιά.


Η παραλία είναι σ’ ένα μεγάλο κομμάτι της οργανωμένη με ομπρελοκαθίσματα, ναυαγοσώστη και καντίνες για φαγητό και αναψυκτικά. Δεξιά και αριστερά της ωστόσο υπάρχει χώρος για λουόμενους που προτιμούν να κάνουν το μπάνιο τους με δικό τους εξοπλισμό.











Σελίδες