Η όμορφη παραλία της Ψαρομούρας με τα γαλαζοπράσινα νερά στην Αγία Πελαγία Μαλεβιζίου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Η όμορφη παραλία της Ψαρομούρας με τα γαλαζοπράσινα νερά στην Αγία Πελαγία Μαλεβιζίου

 

 


Βόρεια της Αγίας Πελαγίας Μαλεβιζίου βρίσκεται η παραλία της Ψαρομούρας.


Πρόκειται για μια σχετικά μικρή παραλία, με ανατολικό προσανατολισμό πράγμα που της προσφέρει προστασία από τον κυματισμό όταν πνέουν βόρειοι άνεμοι.


Την ονομασία της λέγεται πως την πήρε από τη λέξη μουρί που είναι το ακρωτήριο και τα ψάρια που κάποτε αφθονούσαν σε αυτή την περιοχή.


Σήμερα η τουριστική αξιοποίηση του τόπου είναι εκτεταμένη. Ξενοδοχεία, διαμερίσματα και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν μετατρέψει και την Ψαρομούρα σε προορισμό διακοπών, αν και είναι μια από τις παραλίες της Αγίας Πελαγίας που επιλέγουν συνήθως, περισσότερο από άλλες, οι Κρητικοί.




Η ακτή της, με ψιλό βότσαλο, είναι οργανωμένη με ομπρελοκαθίσματα και μάλιστα σε σημείο ασφυκτικό αφήνοντας για εκείνους που θέλουν απλά να βάλουν την ψάθα τους ένα μικρό κομμάτι της αριστερά.


Στο σημείο εκείνο υπάρχουν βράχια και μάλιστα ανάμεσα τους ένας ιδιαίτερος σχηματισμός με άνοιγμα στο μέσο του που αποτελεί και χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ψαρομούρας και το πιο πολυφωτογραφημένο από τους επισκέπτες της σημείο.


Δίπλα από το βράχο αυτό είναι κρυμμένος ένας κολπίσκος που λειτουργεί ως μια ακόμα μικρή παραλία... για λίγους.





Ο μικρός κολπίσκος δίπλα στην παραλία της Ψαρομούρας





Σελίδες