Ενθρονίζεται νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη ο Διονύσιος Κασιμάτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Ενθρονίζεται νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη ο Διονύσιος Κασιμάτης



Ενθρονίζεται αύριο Κυριακή, 11 Ιουνίου, νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κασιμάτης.


Η τελετή ενθρόνισης θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό του ιστορικού Μοναστηριού κατά την Ακολουθία του Εσπερινού υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κ. Ευγενίου.




Στον Άγιο Γεώργιο αναμένεται να συρρεύσει πλήθος κόσμου από τον τόπο καταγωγής του νέου Ηγουμένου, τα Καλέσα και γενικότερα το Δήμο Μαλεβιζίου, από τον Άγιο Βασίλειο, την ενορία του οποίου διακονούσε μέχρι την εκλογή του, αλλά και άλλες περιοχές της Κρήτης καθώς πρόκειται για πρόσωπο πολύ αγαπητό και σεβαστό.


Θα μοιραστούν τη χαρά του νέου Ηγουμένου, μαζί με την οικογένεια του, Αρχιμανδρίτες και μοναχοί από κάθε γωνιά της Κρήτης ενώ υπολογίζεται πως στην τελετή ενθρόνισης αναμένεται να παραστούν πάνω από 1.000 άτομα.




Ο νέος Ηγούμενος εξελέγη παμψηφεί από την αδελφότητα της Μονής στις 11 Μαϊου 2023 και ήλθε να αντικαταστήσει τον επί 19 και πλέον χρόνια Ηγούμενο, τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Βογιατζόγλου, στον οποίο ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. 


Ο Διονύσιος Κασιμάτης γεννήθηκε το 1982 στα Καλεσσα Μαλεβιζίου.Είναι απόφοιτος Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Χανίων καθώς και της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου. Είχε χειροθετηθεί μοναχός το 2005 και ένα χρόνο μετά χειροτονήθηκε διάκονος. Το 2011 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ενώ Αρχιμανδρίτης το 2013 και Πνευματικός το 2019.  




Σελίδες