Η παραλία Χρυσόστομος κοντά στους Καλούς Λιμένες, ανάμεσα στα ερείπια της αρχαίας Λασαίας - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Η παραλία Χρυσόστομος κοντά στους Καλούς Λιμένες, ανάμεσα στα ερείπια της αρχαίας Λασαίας

 



Ο Χρυσόστομος κοντά τους Καλούς Λιμένες, στα νότια του Ηρακλείου, είναι ένας μικρός οικισμός κτισμένος στην περιοχή όπου κάποτε άκμασε η αρχαία Λασαία, επίνειο της σπουδαίας Γόρτυνας.


Μπροστά από τον οικισμό, που είναι κυρίως θερινό θέρετρο, απλώνεται μια όμορφη και εκτενής παραλία που αξίζει κανείς να επισκεφθεί το καλοκαίρι.


Κρυστάλλινα νερά προσφέρουν τη δροσιά τους στους λουόμενους ενώ η παραλία, με βότσαλο και άμμο, δεν είναι οργανωμένη σε όλο το μήκος της και έτσι μπορεί ο καθένας να φέρει τον εξοπλισμό του και να απολαύσει το μπάνιο του.


Στην αμμουδιά θα δείτε απομεινάρια κτισμάτων της αρχαίας Λασαίας ενώ όσοι αγαπάτε τις βουτιές στα δυτικά της παραλίας, με μάσκα, θα διακρίνεται στο βυθό ότι έχει απομείνει από το μεγάλο λιμάνι που εξυπηρετούσε τη Γόρτυνα.


Στον οικισμό του Χρυσοστόμου μπορείτε, μετά το μπάνιο σας, να βρείτε κάποια ταβερνάκια για φαγητό και καφέ ενώ στην περιοχή υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια.


Δείτε επίσης:


Η αρχαία Λασαία και οι λιμενικές εγκαταστάσεις της κοντά στους Καλούς Λιμένες









Σελίδες