Οι παραλίες εντός του οικισμού του Πανόρμου στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Οι παραλίες εντός του οικισμού του Πανόρμου στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

 


Το παραθαλάσσιο Πάνορμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για μπάνιο για οικογένειες με παιδιά καθώς προσφέρει ρηχή και ασφαλή θάλασσα δίπλα σε μαγαζιά για φαγητό και καφέ.


Εντός του οικισμού συναντάμε τρείς παραλίες.


Η πρώτη, όπου και το λιμανάκι του οικισμού, είναι η μεγαλύτερη, πολύ ρηχή και αμμώδης. Συνήθως το καλοκαίρι την επισκέπτεται αρκετός κόσμος με παιδιά και λόγω του ότι κολυμπούν και παίζουν στον κλειστό κόλπο της πολλά άτομα τα νερά της κάποιες φορές είναι θολά από την άμμο που αναταράσσεται διαρκώς. Ωστόσο έχει το θετικό πως ακόμα και ημέρες με δυνατό άνεμο εκεί δεν θα συναντήσει κανείς κυματισμό ενώ στα αρνητικά της συγκαταλέγεται το ότι νερό της είναι αρκετά ζεστό, γιατί δεν ανανεώνεται εύκολα.


Δίπλα σε αυτή την παραλία, προς τα ανατολικά, βρίσκεται ένα μικρότερο και πιο ήσυχο κολπάκι, με άμμο και βότσαλο που διαθέτει βασική οργάνωση, δηλαδή ντους και ομπρελοκαθίσματα. Εδώ θα συναντήσετε λιγότερους λουόμενους.


Ακόμα πιο ανατολικά βρίσκεται ένας μικρός κολπίσκος με βότσαλο και άμμο τον οποίο επιλέγουν ελάχιστοι για το μπάνιο τους, λόγω περιορισμένου μεγέθους, απουσίας οργάνωσης και σχετικής απομόνωσης από επιχειρήσεις όπου μπορείς να πάρεις έστω ένα νερό ή καφέ.


Η κεντρική παραλία στο λιμανάκι του Πανόρμου



Ο πρώτος κόλπος στα ανατολικά του λιμενίσκου


Ο τρίτος κόλπος στο ανατολικό άκρο του οικισμού


Σελίδες