Παραλία Κόκκινες Πλάκες: Μοναχική, με πινελιές που της δίνουν εξωτικό χαρακτήρα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Παραλία Κόκκινες Πλάκες: Μοναχική, με πινελιές που της δίνουν εξωτικό χαρακτήρα

 


Στο μέσο της απόστασης ανάμεσα στα Πλατιά Περάματα και το Χρυσόστομο, στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, βρίσκεται η παραλία Κόκκινες Πλάκες.


Παρότι πρόκειται για μια όμορφη παραλία με καθαρά νερά, κοντά σε δημοφιλή καλοκαιρινά θέρετρα, η συγκεκριμένη είναι μοναχική και συνήθως χωρίς κόσμο.


Αιτία το γεγονός ότι το τμήμα της ξηράς, πάνω από την ακτή, είναι ιδιοκτησία γνωστής οικογένειας της περιοχής η οποία έχει κλείσει με περίφραξη το ακίνητο της κι έχει διανοίξει δρόμο δικό της για να φθάνει ως το μετόχι της που βρίσκεται εκεί.


Έτσι από ξηράς δύσκολα μπορεί κανείς να περάσει ενώ ευκολότερα μπορεί να φθάσει με φουσκωτό ή άλλο πλεούμενο καθώς η παραλία είναι ανοικτή για όλους.


Τα νερά της είναι αρκετά βαθιά ωστόσο δροσερά και καθαρά. Διαθέτει αμμουδιά με χοντρή γκρίζα άμμο και διάσπαρτα βράχια.


Χαρακτηριστικό της παραλίας ένας φοίνικας που της προσφέρει μια εξωτική νότα.


Όσο για την ονομασία της, αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στα πετρώματα  για να καταλάβει από πού προήλθε καθώς σε αρκετά σημεία έχουν κοκκινωπό προς βυσσινί χρώμα.










Σελίδες