Στο λευκό τοπίο των παρυφών του Ψηλορείτη έκοψε ο ΕΟΣ Ηρακλείου την πίτα του - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Στο λευκό τοπίο των παρυφών του Ψηλορείτη έκοψε ο ΕΟΣ Ηρακλείου την πίτα του

 


Σε λευκό σκηνικό γιόρτασε φέτος ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου την έλευση του 2022 αλλά και την απαρχή των εκδηλώσεων συμπλήρωσης των 90 χρόνων από την ίδρυση του. Φέτος ο Ορειβατικός γίνεται 90 ετών αλλά ακμαίος και δυναμικός συνεχίζει την πορεία του οδηγώντας παλιά και νέα μέλη του στις πιο όμορφες γωνιές της Κρήτης, στα υπέροχα βουνά της, στα μοναδικά φαράγγια της και σε διαδρομές που αναπόφευκτα σε κάνουν να θαυμάσεις και να αγαπήσεις αυτό τον τόπο.


Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΟΣ Ηρακλείου έγινε στις χιονισμένες παρυφές του Ψηλορείτη, έξω από το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, ενώ ακολούθησε σύντομη πεζοπορία στον κλειστό για τα οχήματα, λόγω χιονιού, δρόμο που οδηγεί προς το Οροπέδιο της Νίδας.


Τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας ήταν η 86χρονη Κίτσα Βασιλειάδου η οποία επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του ΕΟΣ Ηρακλείου και  παραμένει ψυχή του Συλλόγου. Έχοντας δίπλα της τη νύν Πρόεδρο, Νανά Κουτσανδρέου και τον Έφορο Καταφυγίου, Φάνη Μάμο, έκοψε την πίτα και αντάλλαξε ευχές με τα μέλη για την καινούργια χρονιά που μόλις ξεκίνησε και όλοι επιθυμούν να ολοκληρωθεί χωρίς κορωνοϊό και άλλες απαγορεύσεις για να μπορέσουν να απολαύσουν πολλές και όμορφες πεζοπορίες.


Μάλιστα αργότερα στο τραπέζι που ακολούθησε, σε ταβέρνα στον Καμαριώτη, η νυν διοίκηση του ΕΟΣ Ηρακλείου σ' ένδειξη τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπο της κ. Βασιλειάδου αποκάλυψε πως στο εξής η μεγάλη αίθουσα στα εντευκτήρια του Συλλόγου θα πάρει το όνομα της.


Μετά την κοπή της πίτας και το κέρασμα που τη συνόδευσε τα μέλη του ΕΟΣ Ηρακλείου περπάτησαν, κάτω από το λαμπερό ήλιο, στο χιονισμένο δρόμο που οδηγεί από την Αγία Μαρίνα προς τη Νίδα, το μόνο που στη διάρκεια της Κυριακής, δεν ήταν γεμάτος από αυτοκίνητα και κόσμο. 


Οι χιονισμένες, κατάλευκες κορυφές του Ψηλορείτη στο βάθος, τα γυμνά από φύλλα δέντρα, το παχύ στρώμα χιονιού που κάλυπτε τις άκρες του δρόμου και κυρίως η καλή διάθεση έκαναν αυτή την πρώτη πεζοπορία της νέας χρονιάς ξεχωριστή.


Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με πλούσιο γεύμα στον Καμαριώτη, κλήρωση δεκάδων δώρων, πολύ κέφι και αισιοδοξία για τις ξεχωριστές πεζοπορίες που το 2022 επιφυλάσσει σε όλους  











Σελίδες