Thigaterra: Το πάντρεμα ποιότητας και γεύσης σ' ένα μοναδικό χώρο στην Αμμουδάρα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Thigaterra: Το πάντρεμα ποιότητας και γεύσης σ' ένα μοναδικό χώρο στην Αμμουδάρα



Το Thigaterra είναι ένας νέος χώρος εστίασης που άνοιξε τις πόρτες και την κουζίνα του στο κοινό τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Αμμουδάρας, στο Ηράκλειο, φιλοδοξώντας να προσφέρει γαστρονομικές απολαύσεις που παντρεύουν την παράδοση με την ποιότητα, σε σύγχρονες όμως εκδοχές, που εντυπωσιάζουν.


Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα προσκάλεσε δημοσιογράφους του Ηρακλείου σχεδιάζοντας αποκλειστικά για εκείνους ένα ολοκληρωμένο menu φιλοξενίας, γνωριμίας και αλληλεπίδρασης.


Ο διάλογος, η επικοινωνία και η δημιουργικότητα, όπως οι εκπρόσωποι του Τύπου κατάλαβαν, αποτελούν κύρια στοιχεία όλης της ομάδας του Thigaterra, με την γαστρονομία να αποδεικνύει περίτρανα πως αποτελεί μία τέχνη που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.


Μέσα από το διάλογο που έγινε με το Μάνο Βοζικάκη, εκ των ιδιοκτητών του Thigaterra, αλλά και τους συνεργάτες του και κυρίως μέσα από τα πιάτα που προσφέρθηκαν έγινε κατανοητή η ιδέα, το όραμα και η κουλτούρα που ενσαρκώνει το Thigaterra.


Οι αξίες και οι αρχές του Παγκόσμιου Κινήματος Slow Food, που αντιπροσωπεύει και υπηρετεί  «ενεργοποιήθηκαν» και μεταδόθηκαν με τον πιο βιωματικό τρόπο.


Ενδιαφέρουσα εμπειρία η δοκιμή διαφορετικών ελαιολάδων 

Η ανάγκη της διάσωσης και διάδοσης της γαστρονομικής παράδοσης του κάθε τόπου καθώς επίσης και η ανάδειξη των μικρών παραγωγών αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές της βραδιάς και σαφώς εξέπληξαν μοναδικά τους συνδαιτυμόνες.


Η συζήτηση γύρω από τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας, που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της γαστρονομίας, απασχόλησε και γοήτευσε ιδιαίτερα.


Είναι άλλωστε εξέχουσας σημασίας η προώθηση των τοπικών προϊόντων καθώς ενισχύουν την προσπάθεια των παραγωγών, την οικονομία αλλά και το τουριστικό brand της εκάστοτε περιοχής.


To Slow Food είναι ένα κίνημα οικο-γαστρονομίας, το οποίο με τις δράσεις του μας ενθαρρύνει να υιοθετήσουμε μια διαφορετική φιλοσοφία στη διατροφική μας καθημερινότητα, επιδιώκοντας τον σταδιακό επαναπροσδιορισμό των γευστικών μας συνηθειών και απαιτήσεων τονίζοντας ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στην πρόσβαση στο καλό, καθαρό και «δίκαιο» φαγητό.



 Έπειτα από την συζήτηση σε αυτό το καίριο θέμα, το οποίο «προωθεί» το Thigaterra, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και οι συνεργάτες του ξενάγησαν τους εκπροσώπους του Τύπου στο Κελάρι του, στο Olive Bar και στο Deli.


Σε πραγματικό χρόνο παρακολούθησαν και εξερεύνησαν γευστικά το κρασί και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Γνώρισαν ετικέτες κρασιών και ελαιόλαδων από κάθε σημείο της Ελλάδας και μέσα από μία ολοκληρωμένη γευσιγνωσία, ανακάλυψαν τις ποικιλίες, γνώρισαν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, τα αρώματα, τις υφές και τις γεύσεις τους.


Όλα τα πιάτα και το καθένα ξεχωριστά εντυπωσίασαν, όχι μόνο με την παρουσίαση τους, όπως διαπιστώνετε και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, αλλά κυρίως με την κουλτούρα πίσω από τις πρώτες ύλες και τη φιλοσοφία παρασκευής τους. 


Σίγουρα το Thigaterra είναι ένα εστιατόριο που ήλθε για να μείνει στον τόπο μας προσφέροντας σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες μοναδικά γευστικά ταξίδια που κανένας... ιός δεν μπορεί να περιορίσει.










Σελίδες