Ένα σπίτι βγαλμένο από Χριστουγεννιάτικο παραμύθι στο Γάζι Μαλεβιζίου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ένα σπίτι βγαλμένο από Χριστουγεννιάτικο παραμύθι στο Γάζι Μαλεβιζίου

 


Ξεφεύγει από τα καθιερωμένα ο στολισμός που κάνει κάθε χρόνο στο σπίτι της, στο Γάζι,  λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η Μαίρη Μαυροβουνιώτου.


Χανιώτισσα στην καταγωγή, συνταξιούχος στρατιωτικός των Ειδικών Δυνάμενων, μετακόμισε στην Κρήτη τα τελευταία 15 χρόνια και παρά το χρόνο που απαιτείται οι γιορτές που διανύουμε έχουν γι αυτήν μια ξεχωριστή λάμψη.


Η "Φωνή του Μαλεβιζίου" επισκέφθηκε το σπίτι της και επιβεβαίωσε πως κάτι ανάλογο δεν υπάρχει στον τόπο μας καθώς από την είσοδο της αυλής μέχρι και την κουζίνα τα χιλιάδες στολίδια που έχει τοποθετήσει δημιουργούν ένα σκηνικό παραμυθένιο.




Όπως η ίδια εξήγησε, χρειάζεται 3 ημέρες για να στολίσει το εσωτερικό του σπιτιού της και 3-4 ημέρες για να στολίσει έξω τη μικρή βεράντα και την είσοδο. Τα στολίδια κάθε είδους και χρώματος που βλέπουμε έχουν αγοραστεί εδώ και χρόνια ενώ κάθε χρόνο προστίθεται σ' αυτά κάτι καινούργιο για το καλό.


Κι αν νομίζετε πως η κ. Μαυροβουνιώτου ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που στις συγκεκριμένες γιορτές νιώθει υπέροχα γι αυτό και στολίζει κάνετε λάθος. Κι εκείνη όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι αισθάνεται αυτές τις γιορτινές ημέρες μοναξιά και πόνο,  συναισθήματα που για ένα ανεξήγητο λόγο χαρακτηρίζουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.


Ωστόσο δεν το βάζει κάτω κι αντί να αφήσει τα αρνητικά συναισθήματα να κυριαρχήσουν δημιουργεί θετικές εικόνες. Όπως λέει, θέλει να ζήσει το δικό της παραμύθι γι' αυτό κι έχει επιλέξει να μετατρέπει το σπίτι της σ' ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο.


Τα εγγόνια της αλλά και παιδάκια γνωστών και φίλων της αδημονούν να επισκεφθούν το σπίτι αυτές τις ημέρες και να θαυμάσουν από κοντά το παραμυθένιο σκηνικό. Η μόνη που δεν το απολαμβάνει ιδιαίτερα είναι η Ίρμα, η όμορφη σκυλίτσα της που φοβάται τα φωτάκια και δεν πλησιάζει τα στολισμένα μέρη στο εσωτερικό της κατοικίας.











Σελίδες