"Κληρονομιά ανοικτή για όλους" : Ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

"Κληρονομιά ανοικτή για όλους" : Ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

 



Τρείς ημέρες γεμάτες ξεναγήσεις, ενημερώσεις και μουσική υπόσχεται το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 του μηνός, οπότε γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


«Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους» !» (Heritage All Inclusive!) είναι το θέμα του φετινού εορτασμού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει με εκδηλώσεις και στις τρεις ημέρες του.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου καθώς και για τους  συμμετέχοντες στις ξεναγήσεις την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.


Πρόγραμμα


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

10.00-12.00: Συμμετοχική ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Φιλό-ξενη Αρχαιολογία», για ομάδα ατόμων με νοητική υστέρηση (ΑμεΝΥ), με την αρχαιολόγο Κατερίνα Αθανασάκη.


11.00-13.00:«Γνωστά εκθέματα, άγνωστες ιστορίες»: Η αρχαιολόγος του Μουσείου Γεωργία Φλούδα αφηγείται μικρές,    άγνωστες ιστορίες για γνωστά εκθέματα.


Χώρος συνάντησης: δίπλα στο βεστιάριο. Λόγω των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19 θα τηρηθεί σειρά  προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα).


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου


11.00-13.00: «Γνωστά εκθέματα, άγνωστες ιστορίες»: Η αρχαιολόγος του Μουσείου Ελένη Τζιράκη αφηγείται μικρές, άγνωστες ιστορίες για γνωστά εκθέματα.


Χώρος συνάντησης: δίπλα στο βεστιάριο. Λόγω των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19 θα τηρηθεί σειρά  προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα)


11.00-13.00: «Ρώτησε τους Συντηρητές» ,Ask the Conservators. Οι συντηρητές του Μουσείου Γιώργος Μαράκης, Ελένη Παπαδάκη, Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Γιάννης Ρογδάκης  συζητούν με τους επισκέπτες του  και απαντούν σε ερωτήσεις τους σχετικές με ζητήματα συντήρησης και αποκατάστασης εκθεμάτων.


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου


11.00-13.00: «Ρώτησε τoυς Συντηρητές», Ask the Conservators. Οι συντηρητές του Μουσείου Γιώργος Μαράκης, Ελένη Παπαδάκη, Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Γιάννης Ρογδάκης  συζητούν με τους επισκέπτες του και απαντούν σε ερωτήσεις σχετικές με θέματα συντήρησης και αποκατάστασης εκθεμάτων.


Την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και  Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου  οι φίλοι του Μουσείου μπορούν επίσης να απολαύσουν:


«Δημήτρης Τουφεξής Ι Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Frédéric F. Chopin».


Βιντεοσκοπημένο ρεσιτάλ πιάνου, παραγωγής του  Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Η προβολή του θα πραγματοποιηθεί στο κανάλι ΥouΤube του Μουσείου κατά τις ημέρες εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο πλαίσιο συνεργασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με τη ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ και το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο λειτουργεί με εφαρμογή των οδηγιών των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19.

Σελίδες