Κακιά Σκάλα: Η παραλία της Ιεράπετρας με την πιο ανακόλουθη σχέση ονόματος και εικόνας - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Κακιά Σκάλα: Η παραλία της Ιεράπετρας με την πιο ανακόλουθη σχέση ονόματος και εικόνας

 


Την έχουν ονομάσει Κακιά Σκάλα όμως η ονομασία της με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα δεν έχει καμιά σχέση.


Πρόκειται για μια από τις πιο ωραίες παραλίες που μπορεί να συναντήσει κανείς στην παραλιακή ζώνη της Ιεράπετρας, κοντά στα Φέρμα και πλάι ακριβώς από το ξενοδοχείο Kakkos Bay.


Παλιότερα, λένε οι ντόπιοι, η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία ήταν δύσκολη ενώ σε σημεία της είχε βράχια. Σήμερα ωστόσο, μετά από παρεμβάσεις που έγιναν, η εικόνα  είναι εξαιρετική, κι επειδή δεν είναι τόσο πολυσύχναστη όσο άλλες στην περιοχή, είναι ιδανική για μπάνιο.


Η ακτή είναι αμμώδης και βοτσαλωτή ενώ τα νερά της καθάρια. Πίσω της ακριβώς βλέπουμε την απόληξη του φαραγγιού του Μυλωνά, με τους περίφημους καταρράκτες.


Η πρόσβαση προς την παραλία, ένας κατηφορικός τσιμεντοστρωμένος δρόμος,  βρίσκεται αριστερά από το χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου Kakkos.


Στη διάρκεια του καλοκαιριού περιορισμένος αριθμός ομπρελοκαθισμάτων στήνεται σχεδόν στο μέσο της παραλίας με την υπόλοιπη να είναι ελεύθερη ενώ όπως βλέπετε στις φωτογραφίες υπάρχουν και αρκετά αλμυρίκια.


Στο σημείο υπάρχει ταβέρνα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.







Σελίδες