Δωρεάν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στην έκθεση "1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση" - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Δωρεάν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στην έκθεση "1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση"

 



Συνεχίζονται οι  δωρεάν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για σχολικές ομάδες που εγκαινιάζει τη σχολική χρονιά 2021-2022 το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.


Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στον χώρο της υπαίθριας υβριδικής Έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών- Ιστορικού Μουσείου Κρήτης υπό τον τίτλο "1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ", που παρουσιάζεται στην πλατεία Ελευθερίας.


Οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις είναι σχεδιασμένες για μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, και προσφέρονται από την 1η ως την 31η Οκτωβρίου 2021. Πραγματοποιούνται από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, Μαρία Καλογεράκη, Δημήτρη Κυπριωτάκη και Ειρήνη Φουκαράκη, μέλη της επιστημονικής ομάδας που σχεδίασε την έκθεση, υπό το συντονισμό του γενικού επιμελητή της Αγησίλαου Καλουτσάκη και του προέδρου της ΕΚΙΜ καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινού.


Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 45 λεπτά.


Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για τα σχολεία, επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τη Γραμματεία του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, 2810-283219, καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) 9:00-17:00 ή ηλεκτρονικά στο ep@ekim.gr (Στέλλα Μαλλιαράκη).


Για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η συμμετοχή στις ξεναγήσεις προϋποθέτει, μόνο, χρήση προστατευτικής μάσκας στη διάρκεια τους.




Σελίδες