Η παραλία του Κόκκινου Πύργου κοντά στο Τυμπάκι-Αμμώδης και πολύβουη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Η παραλία του Κόκκινου Πύργου κοντά στο Τυμπάκι-Αμμώδης και πολύβουη

 


 

Ο Κόκκινος Πύργος, βρίσκεται στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, πολύ κοντά στο Τυμπάκι.


Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο οικισμό που βρέχεται από το Νότιο Κρητικό Πέλαγος και γνωρίζει ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες καθώς αποτελεί δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο κυρίως για τους κατοίκους των κοντινών περιοχών αλλά και για τουρίστες.


Η παραλία, που αγκαλιάζει τον οικισμό, είναι εκτενέστατη, αμμώδης, με βολικά βάθη για τα παιδιά και καθαρή, αν και πολυσύχναστη τους καλοκαιρινούς μήνες.


Πάνω από την ακτή λειτουργούν καφέ, ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία τα οποία εξυπηρετούν τους εκατοντάδες λουόμενους οι οποίοι επιλέγουν την παραλία του Κόκκινου Πύργου για το μπάνιο τους. 


Το μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ναυαγοσώστη ενώ υπάρχει αρκετός χώρος ελεύθερος και για εκείνους που θέλουν να φέρουν το δικό τους εξοπλισμό.


Απέναντι ακριβώς από την παραλία διακρίνονται τα νησάκια Παξιμάδια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ενώ σε σημεία της αμμουδιάς βλέπουμε τις περιφράξεις που έχουν τοποθετηθεί για την ωοτοκία της χελώνας Caretta Caretta, η οποία επιλέγει τη ζεστή αυτή περιοχή για να φέρει στον κόσμο τα μικρά της.


Να σημειώσουμε πως η παραλία του Κόκκινου Πύργου χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το ανατολικό τμήμα, από το λιμάνάκι έως το αεροδρόμιο, ονομάζεται Καταλυκή ενώ από τα βορειοδυτικά του λιμανιού ως την Αγία Γαλήνη εκτείνεται η μεγάλη παραλία των Μακρυμαλιανών, ή αλλιώς Κακόσκαλο.

Σελίδες