Η αμμώδης και εκτεταμένη παραλία της Άρβης στη Βιάννο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Η αμμώδης και εκτεταμένη παραλία της Άρβης στη Βιάννο

 


Η Άρβη στα νότια του νομού Ηρακλείου είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός με πολύ ήπιο κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ως εκ τούτου γνωστή κυρίως για τις νόστιμες μπανάνες και τα θερμοκήπια της.


Ωστόσο η παραλία της θα μπορούσε χωρίς αμφιβολία να αποτελέσει το δυνατό αναπτυξιακό της χαρτί αν ο προσανατολισμός των δραστηριοτήτων των κατοίκων δεν ήταν κατά βάσην αγροτικός.


Η παραλία που απλώνεται μπροστά από τον οικισμό της Άρβης είναι εκτεταμένη και αμμώδης. Τα καθάρια νερά του Νότιου Κρητικού Πελάγους που την βρέχουν προσφέρουν ανάσες δροσιάς στο θερμό περιβάλλον της Άρβης.


Βέβαια η εικόνα της θα ήταν πολύ καλύτερη εάν δεν διακόπτονταν από το λιμανάκι που κατασκευάστηκε στην περιοχή και ουσιαστικά την τέμνει τα δύο.


Ένα μικρό, μη οργανωμένο, τμήμα της βρίσκεται ανατολικά του λιμανιού και ένα μεγαλύτερο, οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες, απλώνεται στα δυτικά του.


Η παρουσία θάλασσας στην περιοχή έχει φέρει κι όλα τα παρελκόμενα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια, μικρά ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφέ. 


Ο χρόνος κυλάει αργά και ήρεμα στη γωνιά αυτή της Κρήτης που έχει τόσο τουρισμό όσο της επιτράπει να διατηρεί τους χαλαρούς ρυθμούς ζωής της, χωρίς δυνατές μουσικές, συνωστισμό και την κακώς εννοούμενη ανάπτυξη που συναντάμε σε άλλα σημεία του νησιού.


Το τμήμα της παραλίας ανατολικά του λιμανιού



Το μικρό λιμάνι κόβει την παραλία στα δύο

Το τμήμα της παραλίας δυτικά του λιμανιού





Σελίδες