Χλωροκούκια τηγανητά: Ένας απίθανος μεζές - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Χλωροκούκια τηγανητά: Ένας απίθανος μεζές

 


Η αλήθεια είναι πως όταν είδαμε πρώτη φορά χλωρά κουκιά τηγανητά αμφιβάλαμε για το αν αυτός ο τρόπος μαγειρέματος αναδεικνύει τη γεύση τους, έχοντας συνηθίσει τον κλασικό τρόπο μαγειρέματος με αγκινάρες.


 Όταν όμως δοκιμάσαμε τη συνταγή όχι μόνο αλλάξαμε άποψη αλλά την προτείνουμε και σ' εσάς με απόλυτη σιγουριά πως θα σας αρέσει ακόμα κι αν δεν τρώτε τα χλωρά κουκιά μαγειρεμένα με άλλους τρόπους.


Η διαδικασία είναι πολύ απλή όπως και τα υλικά που θα χρειαστείτε.


Καταρχήν να τονίσουμε πως τα κουκιά πρέπει να είναι πολύ τρυφερά, χωρίς μεγάλους καρπούς και πολλές ίνες στο πλάι.


Τα υλικά που θα χρειαστούμε:


  • Μισό κιλό κουκιά
  • Λίγο αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα


Αρχικά καθαρίζουμε τα κουκιά κόβοντας ελαφρά τις άκρες τους και ελέγχοντας μήπως έχουν λίγες ίνες που πρέπει να αφαιρεθούν με το μαχαίρι, όπως κάνουμε όταν τα μαγειρεύουμε με αγκινάρες.


Στη συνέχεια τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν ενώ ακολούθως τα αλατίζουμε.


Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί και αφού αλευρώσουμε τα κουκιά τα τηγανίζουμε λίγα λεπτά, σε δυνατή φωτιά, να χρυσίσουν και από τις δυο πλευρές.


Όταν ψηθούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περίσσευμα του ελαιολάδου. Τα σερβίρουμε προσθέτοντας αρκετό λεμόνι που ενισχύει πολύ τη γεύση τους.


Υπάρχει και μια δεύτερη συνταγή για τηγάνισμα σε κουρκούτι που φτιάχνουμε με μια μικρή κούπα αλεύρι, μια κουταλιά μπέικιν πάουντερ και σόδα, τόση όση θα χρειαστεί για να γίνει κουρκούτι κι όχι ζυμάρι, (αν θέλουμε λίγο παραπάνω άρωμα ρίχνουμε και λίγο ούζο).


Σε αυτό το μίγμα βουτάμε τα κουκιά και μετά τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.




Σελίδες