Παραλία Χελιδόνι: Μια ανάσα από το Ηράκλειο δίπλα στο βράχο του Παλαιοκάστρου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Παραλία Χελιδόνι: Μια ανάσα από το Ηράκλειο δίπλα στο βράχο του Παλαιοκάστρου

 


Η παραλία Χελιδόνι είναι καλά κρυμμένη κάτω από την Εθνική Οδό και δίπλα από το βράχο του Παλαιοκάστρου στο Ηράκλειο.


Ουσιαστικά είναι ένας κολπίσκος, οργανωμένος με ομπρελοκαθίσματα, στον οποίο οδηγεί ξύλινη σκάλα δίπλα από την ταβέρνα που θα συναντήσετε στην άκρη της ΕΟ.


Η έκταση που καλύπτει δε είναι μεγάλη ωστόσο η φυσική ομορφιά του είναι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του e-storieskritis.


Γαλαζοπράσινα νερά και βραχάκια και μια ακτή αμμώδης και καθαρή, όπου το καλοκαίρι απλώνονται ξαπλώστρες και ομπρέλες από την επιχείρηση που τη διαχειρίζεται.


Η ακριβής προέλευση της ονομασίας της παραλίας δεν είναι γνωστή, ωστόσο όπως μας είπε ο Γιώργος Βοσκάκης- που μαζί με τον αδελφό του λειτουργούν στο σημείο την ταβέρνα και έχουν την ευθύνη της παραλίας-στην περιοχή, από το βράχο του Παλαιοκάστρου μέχρι και τον κόλπο του Χελιδονιού, η παρουσία χελιδονιών ήταν κατά το παρελθόν πολύ έντονη. Οι ντόπιοι τα έβλεπαν σε τέτοιους αριθμούς και με τακτικές διελεύσεις που ονόμασαν την περιοχή Χελιδόνι.


Τα χελιδόνια πάντως δεν είναι τα μοναδικά που επιλέγουν να περνούν συχνά απ' αυτή την παραλία. Κατά καιρούς έχουν κάνει την εμφάνιση τους χελώνες αλλά και μια φώκια, που άραξε για λίγο στην ακτή να ξεκουραστεί και στη συνέχεια χάθηκε πάλι στα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας.


Να σημειώσουμε πως στο σημείο όπου ξεκινούν τα σκαλοπάτια για την παραλία, δίπλα στην ταβέρνα, λειτουργεί και σχολή καταδύσεων για εκείνους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα γνωρίζοντας τη μαγεία που κρύβει ο βυθός της θάλασσας.











Σελίδες