Οι παραλίες στα νησάκια Παξιμάδια νότια του Ηρακλείου-Κρυστάλλινα νερά σε ένα σκηνικό μαγικό - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Οι παραλίες στα νησάκια Παξιμάδια νότια του Ηρακλείου-Κρυστάλλινα νερά σε ένα σκηνικό μαγικό

 


Μπορεί να μην έχουν πολλές παραλίες ούτε εκτεταμένες όμως οι λίγες που πλαισιώνουν τα δυο μικρά νησάκια είναι υπέροχες.


Ο λόγος για τα Παξιμάδια στα νότια του Νομού Ηρακλείου, δυο μικρές ακατοίκητες νησίδες που από μακριά μοιάζουν ενωμένες  και λόγω του σχήματος τους τις αποκαλούν ελεφαντάκι (δείτε εδώ).


Οι ντόπιοι ψαράδες των νότιων παραλίων, από Αγία Γαλήνη μέχρι Κόκκινο Πύργο και Τυμπάκι γνωρίζουν καλά αυτό το μικρό παράδεισο με τα κρυστάλλινα νερά ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και επισκέπτες μέσω των μικρών πλοιάριων που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές ως εκεί.


Βέβαια τα καραβάκια συνήθως αράζουν στην πιο γνωστή παραλία στο Μικρό Παξιμάδι, η οποία είναι απάνεμη και εντυπωσιακή λόγω των πολύχρωμων βράχων που την καλύπτουν. Εκεί οι ιδιοκτήτες των σκαφών έχουν φτιάξει μια πρόχειρη υποδομή για να αγκυροβολούν και να περνούν ευχάριστα τις ώρες παραμονής τους οι επιβάτες.


Ωστόσο αν υπάρχει δυνατότητα μετάβασης με ιδιωτικό σκάφος οι επιλογές είναι περισσότερες κι όχι μόνο σε μικρές παραλίες, (υπάρχουν τουλάχιστον δύο ενώ υπάρχει και μια τρίτη στο σημείο όπου χωρίζονται οι δυο νησίδες), αλλά και σε κολπάκια με σπηλαιώσεις, όπου τα γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν ένα εξωτικό σκηνικό.









Σελίδες