Ελένη Αντωνακάκη: Στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού και άριστη αγιογράφος-Η πρώτη της έκθεση - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ελένη Αντωνακάκη: Στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού και άριστη αγιογράφος-Η πρώτη της έκθεση

 


Την πρώτη ατομική, διαδικτυακή, έκθεση της πραγματοποιεί την Κυριακή 21 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, η αγιογράφος Ελένη Αντωνακάκη.


Τίτλος της "Μήτηρ αγνεύουσα και Παρθένος θηλάζουσα Ανέγνωρες Μορφές της Παναγίας".


Η Ελένη Αντωνακάκη είναι μια ξεχωριστή περίπτωση αγιογράφου καθώς πρόκειται για εν ενεργεία στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού με κατεχόμενο βαθμό αυτού του Σημαιοφόρου, που όμως από μικρή ηλικία είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες οι οποίες και την οδήγησαν στην αγιογραφία.


Η καλλιτέχνης γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1971 στην Μυρτιά, χωριό καταγωγής του μεγάλου ποιητή και συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Μαλλιώτειο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στις Μελέσες, και στη συνέχεια την κέρδισε επαγγελματικά το Πολεμικό Ναυτικό.


Ξεκίνησε την Βυζαντινή Αγιογραφία σε εργαστήρι που δραστηριοποιείτε  στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιερόθεου, στο Περιστέρι, το 2005.


Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει αγιογραφήσει πολλές φορητές εικόνες και τοιχογραφίες, διαφόρων διαστάσεων.


Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουμε την αγιογράφηση του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται μέσα στην περιοχή ευθύνης του Ναυστάθμου Κρήτης στην Σούδα Χανίων και την αγιογράφηση της Παναγίας της Επτάσπαθης, η οποία κοσμεί σε εξαιρετική θέση τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.


Την Κυριακή θα μας δείξει στην πρώτη ατομική έκθεση της, που λόγω συνθηκών, πραγματοποιείται διαδικτυακά, ένα δείγμα του ωραίου έργου της.


Την έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από το κανάλι της στο youtube.


Εδώ μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα της 


Προετοιμάζοντας την έκθεση



Σελίδες