Φρεσκοψημένο ψωμί με ελαιόλαδο: Ότι πιο υγιεινό και γευστικό μπορείτε να γευθείτε όταν πεινάσετε - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Φρεσκοψημένο ψωμί με ελαιόλαδο: Ότι πιο υγιεινό και γευστικό μπορείτε να γευθείτε όταν πεινάσετε

 


Κατά το παρελθόν ήταν πρωινό, κολατσιό ακόμα και γεύμα των φτωχών αγροτών που δεν είχαν πολλές επιλογές για να χορτάσουν την πείνα τους. 


Λίγο ψωμί, ζυμωμένο και ψημένο από τη νοικοκυρά του σπιτιού στον ξυλόφουρνο, και πάνω απ' αυτό ελαιόλαδο, που από τα περισσότερα σπίτια της κρητικής υπαίθρου δεν έλειψε ούτε την Κατοχή.


Τόσο απλά, λιτά και νόστιμα κάλυπταν την πείνα τους και έπαιρναν ενέργεια για να κάνουν τις αγροτικές δουλειές τους.


Σήμερα που οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές και οι επιλογές για να φάει κανείς πρωινό ή κολατσιό είναι πολλές αυτή η συνήθεια του παρελθόντος, κατά περίεργο τρόπο επιστρέφει.


Όσοι αγαπούν την υγιεινή διατροφή βρίσκουν στη φέτα ψωμιού με λάδι και ελάχιστο αλάτι ότι πιο σωστό διατροφικά μπορούν  να γευθούν.


 Ένα καλό ψωμί ολικής αλέσεως, φρέσκο ελαιόλαδο και χοντρό φυσικό αλάτι είναι ότι πιο νόστιμο μπορεί να επιλέξει κανείς είτε για να ξεκινήσει την ημέρα του, είτε για δεκατιανό, καμιά φορά ακόμα και ως συμπλήρωμα σε κυρίως γεύματα.


Για τις θρεπτικές ιδιότητες του ελαιολάδου δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ούτε για το ψωμί ολικής αλέσεως. Εκείνο που μπορούμε να βεβαιώσουμε είναι πως πρόκειται για μια νοστιμιά αξεπέραστη που σας προτείνουμε να βάλετε στη ζωή σας…με μέτρο βέβαια αν προσέχετε τη σιλουέτα σας γιατί έχει λίγες θερμίδες παραπάνω.


 Μπροστά όμως στην επιλογή υγιεινό ή προϊόν γεμάτο συντηρητικά νομίζουμε πως η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα υπέρ του πρώτου.


Σελίδες