Καραντινοδημιουργίες: Καραβάκι από θαλασσόξυλα με μηδενικό κόστος - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Καραντινοδημιουργίες: Καραβάκι από θαλασσόξυλα με μηδενικό κόστος



Θαλασσόξυλα οι παραλίες μας, δόξα το Θεό, διαθέτουν πολλά στη διάρκεια του χειμώνα.Λόγω κορωνοϊού και καραντίνας πλέον διαθέτουμε και εμείς πολύ χρόνο.


Αντί να αγχωνόμαστε για όσα συμβαίνουν γύρω μας μπορούμε λοιπόν να τον διαθέσουμε αυτόν τον χρόνο, δημιουργικά, φτιάχνοντας διάφορα πραγματάκια, κυρίως διακοσμητικού χαρακτήρα, αν και η φαντασία δεν μπορεί να περιοριστεί αποκλείοντας τα χρηστικά αντικείμενα.


Στην συγκεκριμένη περίπτωση θαλασσόξυλα, που είχαν μαζευτεί από την παραλία του Καρτερού, αξιοποιήθηκαν για να φτιάξουμε ένα μικρό διακοσμητικό καράβι. Λόγω των ημερών, το φωτίσαμε κιόλας για να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.


Το καραβάκι είχε μηδενικό κόστος αφού τα θαλασσόξυλα ήταν τσάμπα, η ξυλόκολλα που χρησιμοποιήσαμε μας είχε ξεμείνει από άλλες κατασκευές, ο σπάγκος επίσης ενώ το σημαιάκι εκτυπώθηκε από φωτογραφία και το κόκκινο δίχτυ προέρχεται από φρούτα που είχαμε αγοράσει. Προαιρετικά προσθέσαμε λίγο χρυσομπογιά στα σημεία όπου φαινόταν η κόλλα.


Το μόνο που χρειάστηκε σε μεγαλύτερες δόσεις, το οποίο επίσης δεν αγοράζεται, ήταν η φαντασία για να ενωθούν τα ξύλα παίρνοντας το σχήμα καραβιού και βέβαια αρκετή υπομονή μέχρι να κολλήσουν, ειδικά τα άλμπουρα.



Μια κι έρχονται Χριστούγεννα του φορέσαμε και φωτάκια


Οι πρώτες συγκολήσεις για να πάρουν σχήμα τα ξύλα μας

 
Σταδιακά προσθέτουμε τα "αξεσουάρ" του καραβιού




Σελίδες