Τα καλά να λέγονται...Μπράβο στα παιδιά του Ορειβατικού Συλλόγου των Μοιρών - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Τα καλά να λέγονται...Μπράβο στα παιδιά του Ορειβατικού Συλλόγου των Μοιρών


Σε μια εποχή κατά την οποία περισσεύει ο ατομισμός και ο ωχαδερφισμός τα καλά, μικρά και μεγάλα, που αποδεικνύουν πως υπάρχουν κι άνθρωποι που λειτουργούν με διαφορετικά κριτήρια και αρχές πρέπει να λέγονται.

 

Μια τέτοια περίπτωση ανέδειξε κι αυτό που συνέβη στο Νικόλα, κάτοικο Ηρακλείου, που στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται, μεταξύ άλλων, με το πέταγμα drone. Την Κυριακή που μας πέρασε είχε μια ατυχή πτώση του πολυκοπτέρου του σε γκρεμό πάνω από την παραλία του Αγίου Γεωργίου στην Αγία Γαλήνη.

 

Μη μπορώντας ο ίδιος να κατέβει στο γκρεμό επικοινώνησε με φίλη του ορειβάτη αναζητώντας άτομο που θα μπορούσε με σχοινί να κατέβει και έχοντας το στίγμα του drone να το εντοπίσει και να το ανασύρει από το δύσβατο σημείο.

 

Για καλή του τύχη εκείνη την ώρα ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου βρισκόταν στα νησάκια Παξιμάδια, νότια της Αγίας Γαλήνης και μαζί με τα μέλη του συνοδός και οδηγός στην πεζοπορία πάνω στο μικρό Παξιμάδι ο πρόεδρος του Ορειβατικού των Μοιρών και πολύπειρος ορειβάτης Μανόλης Δακανάλης.

 

Όταν ο κ. Δακανάλης ενημερώθηκε από τη φίλη του Νικόλα για το περιστατικό με πολύ προθυμία δέχθηκε να βοηθήσει και επικοινώνησε, με την επιστροφή του στις Μοίρες ,με τα κομάντο του Ορειβατικού Συλλόγου των Μοιρών, το Γιάννη Καργάκη και  Γιάννη Κονιωτάκη που τυγχάνει να είναι και εθελοντές Σαμαρείτες εκπαιδευμένοι στα δύσκολα…


 Οι δύο άνδρες χωρίς δεύτερη σκέψη δέχθηκαν να βοηθήσουν και αφού πήραν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες από το Νικόλα μετέβησαν στο σημείο της πτώσης με τα σχοινιά και τον απαραίτητο εξοπλισμό τους.


 Κατάφεραν να βρουν το drone κατεβαίνοντας στον γκρεμό, που όπως βλέπετε στη σχετική φωτογραφία δεν ήταν μικρός, και το ανέσυραν ενώ αναμένεται να το παραδώσουν στον ιδιοκτήτη του μέσα στις επόμενες ημέρες.


Και μπορεί μια ιπτάμενη συσκευή να μην έχει την αξία μιας ανθρώπινης ζωής όμως η κίνηση των δυο ανδρών είναι αξιέπαινη γιατί για τον κάτοχο του αυτό το φτερωτό αντικείμενο έχει αξία και για όλους εμάς ακόμα μεγαλύτερη αξία αποκτά το ενδιαφέρον του προέδρου και των δύο μελών του Ορειβατικού Μοιρών να βοηθήσουν χωρίς να λογαριάσουν την ταλαιπωρία και το χρόνο που έχασαν για ένα άγνωστο σ' αυτούς πρόσωπο.


Πολλά μπράβο λοιπόν και στο Γιάννη Καργάκη και στο  Γιάννη Κονιωτάκη αλλά και στον πρόεδρο τους Μανόλη Δακανάλη που καταφέρνει να τους περνά όχι μόνο την αγάπη του για τη φύση αλλά και για τον άνθρωπο.

 

Το "θύμα"


Σελίδες