Παραλία Αμμούδι κοντά στο Μακρύ Γιαλό-Αναπάντεχη ομορφιά (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Παραλία Αμμούδι κοντά στο Μακρύ Γιαλό-Αναπάντεχη ομορφιά (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

 


Το Αμμούδι είναι μια πανέμορφη παραλία που συναντάμε στη διαδρομή προς τη Μονή Καψά στα νότια της πρώην επαρχίας Σητείας.


Βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νότια της Σητείας, 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας και μόλις 6 χιλιόμετρα μακριά από το Μακρύ Γιαλό.


Από το δρόμο δε φαίνεται ωστόσο αφήνοντας το αυτοκίνητο στην άκρη, εκτός ασφάλτου, και προχωρώντας λίγα μέτρα προς την πλευρά της θάλασσας αντικρίζουμε από ψηλά τον προστατευμένο από τους βόρειους ανέμους κολπίσκο.


Η κάθοδος προς την παραλία δεν είναι τόσο εύκολη καθώς το υποτυπώδες  μονοπατάκι που υπάρχει έχει "φαγωθεί" από τις βροχές κι είναι αρκετά απότομο, ειδικά για όποιον δεν φοράει αθλητικά παπούτσια και επιχειρεί να κατέβει με σαγιονάρες ή άλλο πρόχειρο καλοκαιρινό υπόδημα.


Ωστόσο η μικρή ταλαιπωρία της καθόδου ξεπληρώνεται με το παραπάνω φθάνοντας στο σημείο όπου σκάει το κύμα.




Η παραλία είναι αμμώδης και η θάλασσα της να την... πιείς στο ποτήρι,πεντακάθαρη και συνήθως χωρίς πολλούς λουόμενους.


Βέβαια, όπως θα διαπιστώσετε, η παραλία Αμμούδι δεν είναι οργανωμένη και σημεία σκιερά δεν υπάρχουν. Έτσι εφόσον θελήσετε να μείνετε στην... αγκαλιά της λίγο παραπάνω από το χρόνο που θέλει μια βουτιά πρέπει να μεριμνήσετε για νερό και ομπρέλα.


Τα νερά δεν βαθαίνουν απότομα κι έτσι αυτή η παραλία είναι ιδανική για παιδιά

 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε siteχωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα














Σελίδες