Καλάμι: Μια ονειρεμένη παραλία ανάμεσα στη Μονή Καψά και το Γούδουρα Σητείας - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Καλάμι: Μια ονειρεμένη παραλία ανάμεσα στη Μονή Καψά και το Γούδουρα Σητείας


Η παραλία που έχει ονομαστεί Καλάμι, εξαιτίας των πολλών καλαμιών που συναντάμε στο σημείο, βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο μετά την Ιερά Μονή Καψά, νότια της Σητείας, και σχεδόν 3,5 χιλιόμετρα πριν από τον παραλιακό Γούδουρα.


Πρόκειται για ένα πανέμορφο κόλπο με αμμουδιά και ψηλό βότσαλο που δύσκολα θα εντοπίσει κανείς από το δρόμο, που διέρχεται ακριβώς πάνω απ' αυτόν.


Και η πρόσβαση προς την παραλία δεν είναι εύκολη αφού θα πρέπει να ακολουθήσει στενό, και σχετικά απότομο, μονοπατάκι, που ξεκινά δίπλα από στύλο της ΔΕΗ, στην άκρη νεόδμητου καταλύματος, και να κατέβει ως τα βράχια περπατώντας πάνω σε αυτά για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να αντικρίσει την παραλία.


Η εικόνα ωστόσο που θα δει μόλις περάσει και τον τελευταίο βράχο θα τον κάνει να ξεχάσει την όποια ταλαιπωρία της κατάβασης καθώς το τοπίο είναι ονειρεμένο.


Ο κόλπος είναι κλειστός κι έτσι συνήθως γαλήνιος. Βράχοι στα δύο άκρα του δημιουργούν λίγη σκιά (έχει κι ένα μικρό σπηλιάρι) ενώ στο μέσο περίπου φαίνονται καλαμιές κι άλλα δέντρα που μαρτυρούν την ύπαρξη ρέματος.


Τα νερά είναι πεντακάθαρα και διαυγή παίρνοντας ανάλογα με την ώρα διάφορες αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου. Λόγω της δυσκολίας πρόσβασης συνήθως το Καλάμι δε γεμίζει από λουόμενους κι έτσι προσφέρει ένα ήσυχο μπάνιο που θα απολαύσετε στο έπακρο.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε siteχωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα









Σελίδες