Παραλία Προσφορά στο Κουφονήσι Λασιθίου: Κρυστάλλινα νερά και λεπτόκοκκη άμμος - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Παραλία Προσφορά στο Κουφονήσι Λασιθίου: Κρυστάλλινα νερά και λεπτόκοκκη άμμος


Η Προσφορά είναι μια από τις πλέον εκτεταμένες παραλίες που μπορεί να βρει κανείς πάνω στο Κουφονήσι Λασιθίου.


Απλώνεται νοτιοδυτικά της νησίδας ούσα αρκετά προφυλαγμένη από βόρειους ανέμους.


Χαρακτηριστικό της, όπως εξάλλου στο σύνολο των παραλιών του εξωτικού αυτού νησιού της Κρήτης, τα κρυστάλλινα νερά και η λεπτή σαν πούδρα κιτρινόλευκη άμμος, που απλώνεται σε όλο το μήκος της αλλά και πίσω της, ως πλαγιά, σε μεγάλο ύψος, όπου το έδαφος δεν είναι βραχώδες. 


Το δυτικότερο τμήμα της προσφέρεται περισσότερο για μπάνιο μια και βράχοι υπάρχουν κυρίως στην ακτή κι όχι μέσα στο νερό ενώ στο ανατολικότερο υπάρχουν μικροί βράχοι και μέσα στη θάλασσα. Επίσης σε αυτό το τμήμα της Προσφοράς φύονται πολλά κρινάκια Pancratium maritimum, που πρέπει να προστατεύουμε.


Ψηλότερα πάνω από την παραλία υπάρχει ο νεώτερος φάρος του Κουφονησίου και δίπλα του τα ερείπια του παλιού μαζί με ότι έχει απομείνει από ένα μεγαλοπρεπή αρχαίο ναό που είχε κτιστεί στο σημείο.


Για να φθάσει κανείς ως την παραλία κινούμενος με σκάφος με κατεύθυνση από τα δυτικά  περνά από σημείο όπου ξεχωρίζει μέσα στη θάλασσα μια πολύ μικρή βραχονησίδα ολοστρόγγυλη σας πρόσφορο. Λέγεται πως εξαιτίας του σχήματος της πήρε και η παραλία το όνομα Προσφορά. 

Ε.Β


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε siteχωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα


Δυτικά της παραλίας υπάρχουν αρκετά βράχια στην ακτή αλλά όχι στο νερό 







Η στρογγυλή σαν πρόσφορο βραχονησίδα


Σελίδες