Η απόμερη και πολύχρωμη παραλία Βλυχάδα στα νότια της Σητείας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Η απόμερη και πολύχρωμη παραλία Βλυχάδα στα νότια της Σητείας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

 

Η παραλία της Βλυχάδας δεν είναι από τις πλέον γνωστές στα νότια της Σητείας όμως είναι άκρως εντυπωσιακή και τελείως μοναχική.


Πρόκειται για μια απόμερη παραλία, μήκους κάτι παραπάνω από 200 μέτρα,  που σχηματίζεται σε κολπίσκο στην απόληξη φαραγγιού. Είναι  κλεισμένη γύρω από ψηλά τοιχώματα, πράγμα που της δίνει το προνόμιο να είναι γαλήνια ακόμα κι όταν ο αέρας σε άλλα σημεία της Σητείας λυσσομανάει, προσφέροντας παράλληλα και σκιά.


Κοντά της βρίσκεται μια περισσότερο γνωστή και εξίσου όμορφη παραλία το Λιβάρι, η οποία επίσης συγκεντρώνει λίγο κόσμο μια και η πρόσβαση προς αυτές τις δύο παραλίες γίνεται από χωματόδρομο, όχι και τόσο βατό για ΙΧ.


Ειδικά στη Βλυχάδα η προσέγγιση γίνεται με αρκετή δυσκολία αφού διαμορφωμένο μονοπάτι δεν υπάρχει, η πρόσβαση από τα φαράγγι είναι επικίνδυνη ενώ μια σκάλα που υπήρχε κατά το παρελθόν, όπως μας είπαν ντόπιοι πλέον δεν υφίσταται.


Αν βρεθείτε στη Βλυχάδα λίγο πριν δύσει ο ήλιος και φυσάει λίγο αεράκι μπορείτε να απολαύσετε τις μαγικές εναλλαγές στο χρωματισμό της θάλασσας της.


Λόγω των βράχων που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση από τη Βλυχάδα η περιοχή θεωρείται κατάλληλη για ψάρεμα και βουτιές με μάσκα.


Για να φθάσετε ως εκεί πρέπει να ακολουθήσετε το δρόμο για το Γούδουρα και το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο. Στη διασταύρωση ωστόσο που θα βρείτε μπροστά σας πριν το σταθμό της ΔΕΗ εσείς δεν θα στρίψετε αλλά θα προχωρήσετε ευθεία για λίγο ακόμα. 


Σε επόμενη μικρότερη διασταύρωση που θα συναντήσετε στρίψτε δεξιά. Δυστυχώς από ένα σημείο και κάτω και για απόσταση περίπου 1-1,5 χιλιομέτρου ο δρόμος δεν είναι ασφαλτοστρωμένος κι έτσι ενδείκνυται για όσους έχουν οχήματα με τετρακίνηση ή αρκετά ψηλά για να μην βρουν στις ανωμαλίες του οδοστρώματος. 



Μόλις φθάσετε στο Λιβάρι θα προχωρήσετε λίγο ακόμα στο δρόμο περνώντας από μια ελαιοκαλλιέργεια και θα αφήσετε το αυτοκίνητο στο πλάτωμα που δημιουργείται μπροστά από τρείς εξοχικές μικρές κατοικίες. 


Βέβαια αν θέλετε μπορείτε να το σταθμεύσετε και στα αλμυρίκια που υπάρχουν στο Λιβάρι και να περπατήσετε ως τη Βλυχάδα, που έτσι κι αλλιώς το περπάτημα της το θέλει για να σας… παραδοθεί και να μπορέσετε να την απολαύσετε. Ακόμα καλύτερα και πιο ξεκούραστα μπορείτε βέβαια να φθάσετε εκεί με κάποιο μικρό ταχύπλοο.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε siteχωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα











 

 

Σελίδες