Άνοιξε και πάλι το Info-Point στο Ηράκλειο με δωρεάν ξεναγήσεις και πληροφόρηση των επισκεπτών - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Άνοιξε και πάλι το Info-Point στο Ηράκλειο με δωρεάν ξεναγήσεις και πληροφόρηση των επισκεπτώνΆνοιξε ξανά από σήμερα, 8 Ιουλίου, τις πόρτες του για το κοινό το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, το Info-Point, προκειμένου να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, παρέχοντάς πληροφορίες για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα. 

Μάλιστα για να δει από κοντά την επαναλειτουργία του, υπό συνθήκες covid-19, βρέθηκε το πρωί εκεί ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Γιώργος Σισαμάκης.

Το ωράριο λειτουργίας του γραφείου είναι από Δευτέρα ως Παρασκευή, από 08:30 έως και 14:30.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας εντός του γραφείου, όπου θα μπορούν να εισέρχονται έως δύο άτομα με μέγιστο χρόνο παραμονής τα 10 λεπτά.

Το  Info-Point  αποτελεί  το μοναδικό σημείο που ο επισκέπτης παίρνει πληροφορίες για να μπορεί να ταξιδέψει και να γνωρίσει καλύτερα την Κρήτη.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ιδιαίτερα τις ώρες που το γραφείο παραμένει κλειστό,  αναρτήθηκε χάρτης της πόλης με τα σημεία ενδιαφέροντος στην πρόσοψη του Γραφείου, οποίος  παρέχει  επαρκείς πληροφορίες.

Παράλληλα με την επαναλειτουργία του, ξεκινούν και οι δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις, που την τελευταία 5ετία διοργανώνονται συστηματικά. Οι ξεναγήσεις, αυτή την περίοδο,  πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 11:00 το πρωί, με αφετηρία το Infο-Point, (κτίριο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης), από επαγγελματίες ξεναγούς και εφαρμόζοντας τους κανόνες που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID- 19. 

Γλώσσα ξενάγησης είναι τα αγγλικά, ενώ αν ζητηθεί από τους συμμετέχοντες οι ξενάγηση μπορεί να γίνει και σε άλλη γλώσσα.


Σελίδες