Ο ναός της Αγίας Μαρίνας στον Οικισμό της Αγίας Πελαγίας με θέα τον πανέμορφο κόλπο της - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Ο ναός της Αγίας Μαρίνας στον Οικισμό της Αγίας Πελαγίας με θέα τον πανέμορφο κόλπο της



Λίγο πριν φθάσουμε στον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, σε ένα ψηλό σημείο του δρόμου, με θέα τον πανέμορφο κόλπο της, βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.

Πρόκειται για ένα μονόχωρο, φροντισμένο και φωτεινό ναό, κτισμένο ανάμεσα σε ψηλά πεύκα .

Όπως μαρτυρά μαρμάρινη πλάκα, εντοιχισμένη στην είσοδο του, κτίστηκε εκεί μετά από δωρεά του οικοπέδου από την οικογένεια Νικολάου Εμμ. Παπαδοπετράκη το έτος 1968. Την ίδια ημερομηνία βλέπουμε και στο σκαλοπάτι του ναού φτιαγμένη με μικρά βότσαλα.

Παρότι ο ναός είναι μονόχωρος είναι αρκετά ευρύχωρος και περιποιημένος μια και αρκετοί πιστοί περνώντας από το σημείο σταματούν για να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν.

Το ξύλινο τέμπλο, με τις χρυσές διακοσμητικές λεπτομέρειες, διαχωρίζει το ιερό από τον κυρίως ναό και φέρει τις δεσποτικές εικόνες της Αγίας Μαρίνας, του Χριστού και της Παναγίας.

Φορτωμένη με τάματα η εικόνα της τιμώμενης Αγίας ξεχωρίζει στο τέμπλο αλλά και στο προσκυνητάρι, μόλις εισέλθει κανείς αριστερά.

Η Αγία Μαρίνας του οικισμού της Αγίας Πελαγίας διαθέτει και άνετο εξωτερικό χώρο για να φιλοξενεί το καλοκαιρινό πανηγύρι της στις 17 Ιουλίου.  







Σελίδες