Ένα μερακλίδικο περιβολάκι στο Λιλιανό Πεδιάδος - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ένα μερακλίδικο περιβολάκι στο Λιλιανό Πεδιάδος


Μπορεί κανείς άραγε να προσπεράσει ένας τέτοιο περιβόλι χωρίς να σταματήσει για να το θαυμάσει;

Δύσκολα, ειδικά για όλους όσοι ζούμε στις πόλεις και δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τακτικά τόσο οργανωμένους κήπους με ακοίμητους φρουρούς δυο εντυπωσιακά σκιάχτρα ή μπαντιγερόλια όπως πολλοί τα αποκαλούν στην Κρήτη.

Τον ιδιοκτήτη του περιβολιού αυτού, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από το χωριό Λιλιανό Πεδιάδος, δεν τον γνωρίζουμε όμως είμαστε σίγουροι πως είναι ένας πολύ μερακλής άνθρωπος.

Καινουργιοφυτεμένα τα λαχανικά του, στοιχισμένα όμορφα στα αυλάκια τους, και στο βάθος τα δυο σκιάχτρα,  ζευγάρι, αν κρίνουμε από τα ρούχα που φοράνε.

Ο τρόπος που έχουν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί είναι καλλιτεχνικός, τα λες και έργα τέχνης αφού ξεφεύγουν από το παραδοσιακά σκιάχτρα που έφτιαχναν οι παλιοί Κρητικοί νοικοκυραίοι στους κήπους τους για να μην πλησιάζουν πουλιά και τους τρώνε το βιός τους.

Αν κρίνουμε μάλιστα και από την αυτοσχέδια καλαμωτή  που έχει φτιάξει στην είσοδο του περιβολιού ο ιδιοκτήτης του, μάλλον περνάει ώρες εκεί και απολαμβάνει την ησυχία του τόπου και το πράσινο  που διαθέτει το Λιλιανό.

Ένα τραπέζι από παλέτες, καρέκλες και πολλά άλλα χρειαζούμενα έχουν βαφτεί σε έντονα χρώματα κι έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του περιβολιού μαζί με μια πινακίδα που παραπέμπει στην ταυτότητα του ιδιοκτήτη του.

Αφού θαυμάσαμε κι εμείς για ώρα το περιβολάκι, το φωτογραφήσαμε και σας μεταφέρουμε τις ωραίες εικόνες του μαζί με ευχή για καλή σοδειά στον άνθρωπο που το περιποιείται και το φροντίζει τόσο όμορφα.





Σελίδες