Έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου με προφυλάξεις και το χάρηκε όλο το χωριό - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου με προφυλάξεις και το χάρηκε όλο το χωριόΜια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους κατοίκους χωριού του Ηρακλείου, του οποίου για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε το όνομα. 

Η πρόεδρος και ένα μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου ετοίμασαν, όπως επιτάσσει η παράδοση μας αυτές τις ημέρες, τους στολισμένους με λουλούδια σταυρούς του Λαζάρου και πήγαν στα σπίτια ψάλλοντας τα κάλαντα του Λαζάρου.

Βέβαια λόγω καραντίνας η όλη παράδοση τηρήθηκε κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από τους κατοίκους που έγιναν αποδέκτες των καλάντων. Οι τελευταίοι μάλιστα εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που δεν ξεχάστηκε ούτε φέτος, λόγω του κορωνοϊού, το έθιμο φιλεύοντας τις καλαντάρησες με αυγά, όπως γινόταν στο παρελθόν, που το χρήμα ήταν λιγοστό.

Εμείς να ευχηθούμε και του χρόνου, υπό καλύτερες συνθήκες. Σημασία δεν έχει εξάλλου το να ψάλονται τα κάλαντα του Λαζάρου από 10 και 20 άτομα αλλά να ηχούν στις γειτονιές θυμίζοντας σε όλους πως έρχεται η Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.

Σελίδες